Kalkan ne yapmaya çalışıyor?

PKK Yürütme Komitesi Üyesi Duran Kalkan, KDP'yi tehdit etti. PKK'nin 22 vilayette örgütlendiğini iddia eden Kalkan KDP'nin PKK karşısında bir varlık göstermeyeceğini ima ederek tehdit dili kullandı.

Ekleme: 23.06.2021 19:23:12 / Güncelleme: 24.06.2021 11:39:29 / manşetler
Destek için 

HABER MERKEZİ

PKK Yürütme Komitesi Üyesi Duran Kalkan, dün uzunca bir söyleşide bulundu.

Metina’da Peşmerge Güçlerine yönelik saldırıyı kendilerinin yapmadığını iddia etse de satır aralarında bazı soru cümleleri oldukça kafa karıştırdı.

"Ondan daha önemlisi; orada ne geziyordu o peşmergeler, ne yapıyordu? 5 kişi değil, 40 zırhlı araçla. Yani gerillanın üstlenme alanına girmek ne demektir? Bunun askeri mantığı var mıdır? Niye oldu bu? Şaşırdık yani; ne oluyor diye."

Kürdistan Bölgesel Yönetimi etki ve yetki sahibi olduğu topraklarda bulunmamalıymış.

Duran Kalkan'ın neredeyse her cümlesinde bir sataşma var.

Barzanilere sataşıyor, ENKS'ye sataşıyor ve en önemlisi ise adeta KDP'yi tehdit ediyor.

Buyurun Kalkan'ın cümleleri:

“Askeri bakımdan Neçirvan Barzani için de bir şey söyleyebilirim. Onlar da bir şeyleri dikkate alabilirler yani. PKK'nin on binlerce silahlı gücü var. Ha dese en kısa sürede yüz binlerce genci silah altına alacak potansiyeli var. KDP iki vilayette örgütlü, PKK 22 vilayette örgütlü. Peki bu KDP saldırarak PKK'yi nasıl yok edecek? Yani buna inanıyor mu gerçekten? AKP-MHP buna ant içmiş, yaparım, diyor. Kendilerini inandırmışlar. O ayrı bir konu. Onlar inandırabilirler. Peki gerçekten KDP de inanıyor mu? Olacak gibi değil. Yani biz kendilerinin söylediklerini dikkate alıyoruz, ciddiye alıyoruz, üzerinde duruyoruz. Bazı gerçekler üzerinde KDP yönetimi de dursa iyidir.”

PKK'nin 22 vilayette örgütlendiği iddiası tamamıyla reklam ve PR kokan bir söylem olmakla birlikte bu söylemle KDP'ye gözdağı verilmeye çalışıldığı anlaşılıyor.

Saldırıya uğrayan peşmerge olduğu halde Kalkan, el çabukluğu ile "Peki bu KDP saldırarak PKK'yi nasıl yok edecek?" diye soruyor.

İlginç bir soru.

KDP'nin PKK'ye yönelik bir saldırısı var mı? Yok.

PKK'nin yüzbinlerce genci silah altına alabileceği cümlesi de oldukça garip.

Bir tarafta "brakuji" sözcüğünü sloganlaştır, sonrasında saldırıya uğrayan peşmerge olduğu halde yüzbinlerce genci KDP'ye karşı sahaya sürebileceğini söyleyerek tehdit et.

Birilerinin Adanalı ve Türk kökenli olan Kalkan'a söylemesi gerek: Kürd halkı artık ne gençlerinin can vermesine razıdır ne de böyle bir çatışmayı tasvip eder.

İlgili Haberler