​Minia Kudüs tırı Ankara’da

​Yetimler Vakfı ve Filistin Vakfı’nın iş birliği ile hazırlanan Mescid-i Aksa maketini taşıyan Minia Kudüs tırı Ankara'da sergileniyor.

Ekleme: 23.06.2021 18:55:14 / Güncelleme: 23.06.2021 18:57:25 / Güncel / Ankara Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Kudüs ve Mescid-i Aksa davasını gönüllerde diri tutmak için Yetimler Vakfı ve Filistin Vakfı’nın iş birliği ile organize edilen program kapsamında startı İstanbul’da verilen Mescid-i Aksa maketini taşıyan Minia Kudüs tırı Ankara’ya ulaştı.

Ankara Keçiören ilçesinde bulunan Neşet Ertaş Meydanı’nda (Osmanlı Halk Pazarı Otoparkı) sergilenen maket, bugün ve yarın halkın ziyaretine açık tutulacak.

Yetimler Vakfı Ankara Temsilcisi Bilal İpek, yaptığı açıklamada, Mescid-i Aksa’nın sadece bir toprak parçası veya Arapların yaşadığı bir mekân olarak değil İslam Ümmetinin atan kalbi olarak görülmesi gerektiği vurguladı.

İpek, "Maalesef işgalci güç her dönem olduğu gibi normale dönüş siyasetiyle dünyayı ve Müslümanları uyutarak şiddetinde devam etmektedir. Normale dönen sadece Müslümanların tepkisidir. Daha güçlü bir şekilde tepkimizi göstermeliyiz. Amacımız Mescid-i Aksa ve Kudüs’ümüzü Müslümanların hafızasında devamlı diri tutmaktır. 23-24 Haziran Ankara’da Minia Kudüs’ümüz sergilenecektir. Maketimiz tüm halkımıza açıktır. Tüm halkımızı ziyarete bekliyoruz." dedi.

Vatandaşların yoğun ligi gösterdiği Minia Kudüs tırını HÜDA PAR Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Şehzade Demir, Gençlik Kollarından Sorumlu Başkan Hüseyin İmir, HÜDA PAR Ankara İl Başkanı Ahmet Karaarslan ve il yönetiminde bir heyet de ziyaret etti.

Ziyaret sonrası açıklama yapan Şehzade Demir, bu çalışmanın Kudüs ve Mescid-i Aksa davası için çok önemli ve değerli olduğunu söyledi.

Projenin, Filistin davasına ciddi katkılarının olacağını belirten Demir, projede emeği geçen Filistin Vakfı ve Yetimler Vakfı’na teşekkür etti.

Demir, "Projenin, Kudüs ve Mescid-i Aksa davasına farkındalık oluşturma, Türkiye’de toplumu bu konuda biraz daha bilinçlendirme ve orada yaşanan dramlara dikkat çekme anlamında çok ciddi katkısı olacağını düşünüyoruz. Çalışmayı önemli kılan kısım bu eserin Filistinlilerin yapmış olması ve Kudüs’ten getirilen taşlarla yapılmış olmasıdır. Bu eserin tüm Türkiye’de il il hatta ilçe ilçe gezdirilmesi toplumun tamamının bunu görmesi sağlanması çok önemlidir." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

 

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler