Halkın "alkol" tepkisi Tokyo Olimpiyatları'nda geri adım attırdı

​Tokyo Olimpiyatları'nın organizatörleri, halkın tepkisi üzerine mekanlarda alkol satışına izin verme planlarından vazgeçmek zorunda kaldılar.

Ekleme: 23.06.2021 18:05:18 / Güncelleme: 23.06.2021 18:07:57 / Dünya
Destek için 

Tokyo 2020 Organizasyon Komitesi Başkanı Seiko Hashimoto, oyunların salgın sürecinde "güvenli ve emniyetli" olmasını sağlamak için alkol yasağı kararı verildiğini söyledi .

Organizatörlerin, Olimpiyat salonlarında alkol tüketimine izin vermeyi düşündüklerine dair basında çıkan haberler, bu hafta başlarında kamuoyunda bir tepkiye yol açtı ve “Olimpiyat Oyunlarını iptal et” etiketiyle on binlerce tweet atıldı.

Hashimoto, gazetecilere verdiği demeçte, "Uzmanların tavsiyesi üzerine, organizasyon komitesi enfeksiyonların yayılmasını önlemek için mekanlarda alkollü içecek satmama ve içmeme kararı aldı." dedi ve sponsor Asahi Breweries'in alkol satışını yasaklama kararını kabul ettiğini de sözlerine ekledi.

Organizasyon komitesi ayrıca, seyircilerin kendi alkollerini mekanlara götürmelerinin de engelleneceğini söyledi.

Öte yandan Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) ve Tokyo 2020 organizatörleri, bu yaz, etkinlikleri sınırlı sayıda Japon seyircinin izlemesine izin verilmesine karar verdikten sonra büyük eleştiriler aldı. Eleştirilerin ardından katılımların, bir mekanın kapasitesinin yüzde 50'si veya maksimum 10 bin seyirci ile sınırlandırılmasına karar verildi.

Çarşamba günü açıklanan yeni önlemlere göre, bilet sahiplerinin aşı olduklarına dair kanıt veya negatif Covid-19 testi sunmaları gerekmeyecek. Ancak ateşi 37.5 derece ​​ve daha yüksek olanların veya semptom gösterdiğine inanılanların girişine izin verilmeyecek. (İLKHA)