Gelecek Partisi'nden Çin'e karşı imza kampanyası

Gelecek Partisi Çin'in Doğu Türkistan'daki zulmüne karşı imza kampanyası başlattı.

Ekleme: 22.06.2021 18:10:58 / Güncelleme: 22.06.2021 18:44:45 / Güncel
Destek için 

Kampanya hakkında bilgi veren Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, ''Bütün partilere bu imzalar iletilecek. Bakalım, AK Parti ile MHP’nin bu imzalara karşı tutumları ne olacak? İbreti alem için söyledim; her partiye, Doğu Perinçek’e de gönderin. Filistin, Arakan, Somali’ye nasıl sahip çıktıysak Doğu Türkistan’daki kardeşlerimize de sahip çıkacağız. Çin’e sesleniyorum; Çin büyük bir medeniyetin diyarıdır. Çin düşmanı değiliz, yaptıklarınız medeniyetinizin değerlerine de aykırı.” ifadelerini kullandı. 

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sosyal Politikalar Başkanı Abdullah Başcı ise, Doğu Türkistan ile ilgili tüm dünyanın ayakta olduğuna yalnız Türkiye’nin sessizliğini koruduğuna dikkat çekti.

Başçı, “Biz Gelecek Partisi olarak Genel Başkanımızın talimatıyla, Sivil Toplum Kuruluşları ile beraber Doğu Türkistan zulmünü sık sık dile getirdik arkasından da tüm illerimizde bir imza kampanyası başlattık. Bu imza kampanyasında şunu gördük, birçok illerimizde ve ilçelerimizde; illerde valiler, ilçelerde kaymakamlar maalesef izin vermediler. Düşündürücü bir konu bu. Yoksa yukarıdan talimat alarak mı böyle bir şeye kalkıştılar bilemiyoruz. Doğu Türkistanlı kardeşlerimizin ailelerini esir kamplarında zulüm gördüklerini biliyoruz. İnşallah bizim bu hareketimizden sonra birileri devreye girer Hükümet ve Cumhurbaşkanlığı seviyesinde Çin’e gerekli ihtar verilir istiyoruz ama o cesaret var mı yok mu bilmiyoruz. Emeği geçen tüm arkadaşlarımıza kardeşlerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” dedi.