AÖF Adalet Bölümü kapatıldı

YÖK Başkanlığı AÖF Adalet bölümünün kapatıldığını açıkladı. Peki, AÖF Adalet Bölümü neden kapatıldı?

Ekleme: 22.06.2021 17:18:14 / Güncelleme: 23.06.2021 15:42:32 / Eğitim / Eskişehir Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

HABER MERKEZİ

YÖK Başkanlığı, 18 Haziran 2021 tarihli yazısında AÖF Adalet bölümünün kapatıldığını duyurdu. Peki, AÖF Adalet Bölümü neden kapatıldı

YÖK'ün Anadolu Üniversitesine gönderdiği resmi yazıda "26/5/2021 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında 2547 sayılı Kanunun 2880 sayılı Kanunla değişik 7/d-2 maddesi ile İnsan Hakları Eylem Planı uyarınca, mevcut öğrencilerin statülerinin korunması şartı ile 2022 YKS'den itibaren yükseköğretim kurumları bünyesinde yer alan Adalet Açıköğretim ile uzaktan öğretim önlisans programlarının kapatılmasına karar verilmiştir" ifadeleri yer aldı.

AÖF ADALET BÖLÜMÜ NEDEN KAPATILDI?

YÖK'ten yapılan açıklamada, "İnsan Hakları Eylem Planı uyarınca" ifadesi kullanılıyor. Burada Meclis'ten geçen yasaya atıfta bulunuluyor. Meclis'ten çıkan yasa ile avukatlık mesleğinin korunması amacıyla bazı adımların atılacağı kararlaştırılmıştı. YÖK'ün aldığı karar da bu yönde alınan bir karar olarak öne çıkıyor. Öte yandan konuyla ilgili Anadolu Üniversitesi ve Yüksek Öğretim Kurumundan başka bir açıklama gelmedi.

AÖF ADALET BÖLÜMÜ NEDİR?

Akademik ağırlıklı olan bu programda okutulan dersler dönemliktir ve bölümün öğrenim süresi iki yıldır. Uzaktan Eğitim Sistemi'ne göre eğitim alan öğrenciler yılda dört kez oturumlu olarak sınavlara katılmaktadır. Ara sınavı ve yıl sonu sınavı olarak gerçekleştirilen bu sınavlara öğrenciler bağlı oldukları büronun bulunduğu ilde katılırlar. Bölümden mezun olan öğrenciler, "Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Önlisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkında Yönetmelik" hükümleri uyarınca örgün veya Uzaktan Eğitim Sistemi ile öğrenim yapan programlara dikey geçiş yapma olanağına sahiptir.

Haberin Videosunu İzle
İlgili Haberler İlgili Videolar