​Hobi olarak başladı: Şimdi Yurt dışına ihraç ediyor

Salgın döneminde 5 metrekarelik evinin balkonunda hobi olarak değişik çiçekler ekmeye başlayan Mardinli Mehmet Sabih Eldemir (60), yoğun talep üzerine işini büyüterek yurt içine ve yurt dışına satış yapar hale geldi.

Ekleme: 22.06.2021 12:15:23 / Güncelleme: 22.06.2021 12:30:24 / Güncel / Mardin Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Mardin’in Artuklu ilçesinde ikamet eden emekli din gönüllüsü Mehmet Sabih Eldemir, salgın döneminde evinin balkonunda başladığı ve şu an dünyaya açılan çiçek yetiştiriciliği hikayesini İLKHA muhabirine anlattı.

 

Evinin balkonunda ürettiği çiçekler, yoğun ilgi görünce evin bir odasını da adeta seraya dönüştüren Eldemir, ilerlemiş yaşına rağmen adeta bir başarı hikayesi yazdı.

Salgın döneminde boş oturmaktansa evinin balkonda hobi olarak çiçek üretimine başlayan Eldemir, yetiştirdiği çiçekleri internet üzerinden satışa çıkardı.

Yoğun talep karşısında siparişlere yetişemeyince bir dükkânı kiralayan Eldemir, yurt dışı başta olmak üzere Türkiye’nin dört bir tarafına çiçek göndermeye başladı.

“Pandemi döneminde 5 metrekarelik balkonumda değişik çiçekler ekmeye başladım”

Sulu kent kaktüs familyasından çiçek üretimi ile başlayan Eldemir, kendini tanıtarak başladığı konuşmasında şunları söyledi:

“Ben Mehmet Sabih Eldemir, 60 yaşındayım. Mardin’in Dargeçit ilçesi doğdum ve emekli din gönüllüsüyüm. 6 çocuğum ve 5 torunum var. Aslında benim eskiden beri çiçek merakım vardı. Değişik ülkelere iş seyahatim olduğu için değişik çiçekler gördüm. Doğayı çok seviyorum, bu yüzden hobi olarak çiçekler ekmeye başladım. Pandemi döneminde 5 metrekarelik balkonumda değişik çiçekler ekmeye başladım. Sebze pazarında kasa getirdim ve Mardin’in çevresinden de toprak, kum, gübre, kiremit tozu getirerek aşkla çiçekler ektim.”

“Sadece yurt içine değil yurt dışına da çiçek satmaya başladık”

Salgın döneminde ektiği çiçeklerin fotoğraflarını internete koyunca yoğun talep gördüğünü belirten Eldemir, bu yüzden evin bir odasında da çiçekler yetiştirmeye başladığını söyledi.

Eldemir, “Ben eskiden beri çiçekler ektiğim için işin yabancısı değilim. Çiçeklerin tüm şifrelerini çözdüm, inşallah seri üretime başlıyoruz. Rabbim izin verirse çiçek kültürünü Mardin ile tanıştıracağım. En azından artık kimse Adana’dan, Mersin’den, Yalova’dan çiçek istemeyecek. Biz buradan hem Mardin’e hem de yurdun dört bir tarafına çiçek göndereceğiz. Sadece yurt içinde değil yurt dışına bile çiçek satmaya başladık. İşleri yavaş yavaş büyütüyoruz. Şu an bir dükkân kiraladım, inşallah üretim merkezlerini de çok yakın bir zamanda kuracağım.” dedi.

“Hedefim üretim tesisleri kurarak istihdam alanı oluşturmaktır”

60-70 kişiye istihdam alanı oluşturmak istediğini kaydeden Eldemir, “İşsiz gençlerimizi istihdam etmek benim hayalimdir, hedefim ise üretim tesisleri kurmaktır. 2-3 tane üretim tesisi kurup satış noktaları oluşturmayı amaçlıyoruz. Tabi zaman içinde olacak işlerdir. Kolay olmayacak ama imkânsız da değildir. Şu an ben bu yaşıma rağmen 5-6 kişinin işini yapıyorum. Mardin’e çiçek kültürünü aşılayacağız inşallah. Bütün emeğimi, eforumu, adrenalimi bu yolda harcayacağım.” diye konuştu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler