Şehid çocukların resimleri sergilendi EN ACI SERGİ

Siyonist işgalci teröristlerin mübarek Ramazan ayında provokasyonlarla başlattığı ve ardından 66’sı çocuk 39’u kadın 254 kişiyi katlederek vahşi bir katliam ile sonuçlandırdığı bu acı süreç, Gazze’de bir resim sergisi ile yeniden gözler önüne serildi. İşgal çetelerinin saldırıları sonucu yerle bir olan 4 katlı binanın enkazı üzerinde gerçekleştirilen sergide, saldırılar esnasında katledilen çocukların fotoğrafları, enkazlar arasında parçalanmış oyuncak bebekler ve çocukların rüyalarını kabusa çeviren savaş uçaklarının maketleri sergilenerek yürekleri parçalayan acı bir sergi gerçekleştirildi.

Ekleme: 22.06.2021 07:04:59 / Güncelleme: 22.06.2021 07:05:09 / manşetler
Destek için 

DIŞ HABERLER SERVİSİ 

Siyonist işgalci teröristlerin mayıs ayında Gazze’ye yönelik vahşice saldırıları, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentinde enkazlar üzerinde düzenlenen, bir sergi ile gözler önüne serildi. Hayal Etmeyi Bırakırsak Derneği tarafından düzenlenen sergide, işgal rejiminin Müslümanların mukaddesatına saldırarak başlattığı son saldırılar sırasında hayatını kaybeden çocukların fotoğraflarına yer verilerek, dünya genelinde büyük bir yankı oluşturuldu.

NE İSTEDİNİZ BU MASUM ÇOCUKLARDAN?

Siyonist katillerin saldırılarında yıkılan 4 katlı binanın enkazı üzerinde düzenlenen sergide işgalci teröristlerin saldırılarında yaşamını yitiren Filistinli çocukların fotoğrafları, oyuncak bebekler, hava saldırısı düzenleyen işgalci savaş uçaklarının karton maketleri ve Filistinlilerin kendi topraklarına geri dönüş haklarının sembolü olan kapı anahtarlarına sergide yer verildi.

“BEN DE DİĞER ÇOCUKLAR GİBİ ÖLECEĞİMİ DÜŞÜNÜYORDUM”

Sergiyi gezen 13 yaşındaki kız çocuğu Suha el-Astal, israil`in masum çocuklara karşı işlediği suçları ifşa etmek için geldiğini söyledi. Saldırılar sırasında çok korktuğunu ve kendisinin de diğer çocuklar gibi ölebileceğini düşündüğünü belirten Astal, saldırıların tekrarlanmamasını ve güvenli bir şekilde yaşamayı umduğunu dile getirdi.

SUÇSUZ ÇOCUKLAR ÖLDÜRÜLDÜ

Sergiyi düzenleyen Derneğin Başkan Yardımcısı Yusuf Benat da işgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırılarında suçsuz çocukların öldüğünü belirterek, son saldırılarda ve daha önceki saldırılarda ölen çocukların fotoğraflarını içeren bu sergiyi açarak onların aileleriyle dayanışma içinde olduklarını ifade etmek istediklerini dile getirdi.

Youssef Banat, dünyanın Filistinli çocuklara karşı işlenen suçları durdurması ve çocuklara iyi bir hayat sağlamak için çalışması gerektiğini vurguladı.

İsrail'in saldırılarında yıkılan 4 katlı ve yaklaşık 70 kişinin yaşadığı binanın enkazı üzerinde sergiyi düzenlediklerini kaydeden Benat, uluslararası topluma Filistin halkının yanında yer almaları ve çocuklara yönelik işlenen suçların durdurulması çağrısında bulundu.

Benat, sergiyle eş zamanlı olarak yaklaşık 70 çocuğun, dünyaya yaşama haklarıyla ilgili mesajlarını ulaştırmak için sergi alanından hareket ederek 500 metrelik bir koşu düzenlediklerini sözlerine ekledi.

İŞGALCİ TERÖRİST KALLEŞÇE SALDIRIYOR

İşgalci teröristlerin Gazze`ye düzenlediği saldırılarda 66`sı çocuk, 39`u kadın olmak üzere 254 Filistinli hayatını kaybetmiş, 1948 kişi yaralanmış, binlerce bina tamamen yıkılmış ya da kullanılamaz hale gelmişti. İşgalci rejimin ablukası altındaki Gazze Şeridi`ne 10 Mayıs`ta başlattığı saldırılar Hamas ile varılan ateşkes doğrultusunda 21 Mayıs`ta sona ermişti.

GAZZE’YE PSİKOLOJİK SAVAŞ

Siyonist işgal rejimi, askeri saldırılarla diş geçiremediği Gazze’yi psikolojik savaş yöntemleriyle hedef alıyor. “İnsani yardım” kavramını dahi suiistimal eden işgalci güç, Gazze’de yaşayan binlerce Filistinlinin pasaportlarına ulaşmasını fiilen engelliyor. Pasaportları olmayan Filistinliler iş, eğitim, seyahat ve sağlık gibi gündelik ihtiyaçlarını karşılayamadığı için büyük mağduriyet yaşıyor.

Bu çerçevede işgalci yönetimin Gazze’de yaşayan Filistinlilere günlük yaşam, seyahat ve tedavileri için gerekli olan pasaportları vermeyi durdurduğu ortaya çıktı. Pasaportları olmayan binlerce Filistinli Gazze’ye ne girebiliyor ne de çıkabiliyor. İşgal rejimi, pasaportların verilmemesine bahane olarak ise belgelerin insani yardım malzemesi olmamasını kullanıyor.

İNSANİ YARDIMI SUİİSTİMAL EDİYOR

Mayıs ayında sağlanan ateşkesten sonra, işgalci Savunma Bakanlığı yalnızca gıda, ilaç gibi “insani yardım” kapsamındaki malzemelerin Gazze’ye girişine onay verirken, hayati bir gereklilik olan pasaportları bu kapsama almadığı için suiistimale imza atıyor.

10 BİN KİŞİ BEKLEMEDE

İşgalci teröristlerin “insani yardımı” dahi suiistimal eden politikası sonucu Gazze’de yaşayan en az 10 bin Filistinlinin pasaportlarını beklediği ya da yenileyemediği belirtiliyor. Filistinliler, “Pasaportlar olmadan hiçbir şey yapamayız” sözleriyle yaşadıkları mağduriyeti dile getirmekte. Ramallah’ta bulunan Filistin İçişleri Bakanlığında beş bin civarında pasaportun beklediği de kaydedildi.

KRİTİK BELGELERE DE ENGEL ÇIKARILIYOR

Pasaportlar dışında, Gazze’de ekonomik aktivitenin devamı için önemli çek ve diğer banka belgelerinin de Gazze’ye girişine izin verilmediği belirtiliyor. Öyle ki tedavisi Gazze’de gerçekleştirilemeyecek hastaların dışarıda sağlık hizmeti alabilmesi için gerekli belgeler de aynı şekilde engele takılıyor.

ŞEYH CERRAH’A YİNE SALDIRDILAR

Siyonist işgalci Radikal Yahudiler, Doğu Kudüs’te bulunan Şeyh Cerrah Mahallesi’nde işgal çeteleri tarafından tahliye edilmek istenen Filistinlilere saldırdı. Şeyh Cerrah Mahallesi sakinlerinden Muna el-Kurd, yaptığı açıklamada, çok sayıda Yahudi yerleşimcinin mahalle sakinlerine biber gazı kullanarak saldırdığını belirtti. İşgalci güçleri de mahalleye dayanışma için gelen eylemcileri zorla dışarı çıkararak, mahalle sakinlerinin, ambulans ekiplerinin ve gazetecilerin meydanlarda toplanmasını engelledi. Şeyh Cerrah Mahallesi’nde yaşayan 28 Filistinli aile 1956’dan beri ikamet ettikleri evlerinden tahliye edilme riskiyle karşı karşıya bulunuyor. Siyonist işgalci gruplar, evlerin 1948’den önce Yahudilere ait olan araziler üzerine inşa edildiğini iddia ederken, mahalle sakinleri bunu reddediyor. İşgalci teröristlerin işgal planları geçen ay Filistinliler ile işgal rejimi arasında çatışmalara neden olmuş ve siyonist işgalcilerin büyük yenilgisi ile sonuçlanmıştı.