HÜDA PAR'dan Mısır'daki idam kararlarına ilişkin uluslararası kamuoyuna ve Türkiye'ye çağrı

​HÜDA PAR, Mısır’daki idam kararlarına ilişkin, "Bütün uluslararası kurum ve kuruluşlar, İslam İşbirliği Teşkilatı, Mısır ile ilişkileri normalleştirmeye çalışan Türkiye ve Sayın Cumhurbaşkanı harekete geçmeli." çağrısında bulundu.

Ekleme: 21.06.2021 15:15:17 / Güncelleme: 22.06.2021 11:15:33 / Güncel / Ankara Haberleri
Destek için 

HÜDA PAR Genel Merkezi, Mısır'da 12 İhvan mensubu hakkında verilen idam kararlarının cunta mahkemesi tarafından onanmasına ilişkin açıklama yaptı.

Mısır’da darbeci Sisi’nin mahkemelerinden yeni bir idam kararının daha çıktığı belirtilen açıklamada, "Mısır Yüksek Mahkemesi, aralarında devrimin sembol isimlerinden olan şehit Esma Biltaci’nin babası, aynı zamanda İhvanın Genel Sekreteri Muhammed el-Biltaci ile Müslüman Kardeşler liderlerinden Safvet Hicazi’nin de olduğu 12 kişi hakkında verilen idam cezalarını onadı." hatırlatmasında bulunuldu.

Cunta mahkemelerinin verdiği hiçbir kararın adil ve tarafsız olmadığına dikkat çekilen açıklamada, "İntikam alma amacıyla darbeciler tarafından sipariş edilen kararlar tamamen siyasidir. Mahkemeler, cunta rejiminin emirlerini yerine getiren bir mizansen ve tiyatrodan ibarettir. Halkın seçtiği yönetime karşı darbe yapan ve seçilmiş cumhurbaşkanını zindanda şehit eden, binlerce masumu Rabia Meydanı’nda katleden cuntacı Sisi, yargılanmalıdır ve inşallah bir gün yargılanacaktır." denildi.

"Türkiye ve Cumhurbaşkanı harekete geçmeli"

Açıklamada, "Bütün uluslararası kurum ve kuruluşlar, İslam İşbirliği Teşkilatı, Mısır ile ilişkileri normalleştirmeye çalışan Türkiye ve Sayın Cumhurbaşkanı harekete geçmeli, yargı kılıfı geçirilmiş bu siyasi katliamlar durdurulmalıdır." çağrısında bulunuldu. (İLKHA)