Eski eşini "öldürüp gömdüğü" şüphesiyle tutuklandı

Malatya'da 7 yıldır kayıp olarak aranan ve bulunamayan Nurhan Çavuş'un (41) eski eşi, kendisini "öldürüp gömdüğü" şüphesiyle tutuklanarak cezaevine konuldu.

Ekleme: 19.06.2021 13:15:25 / Güncelleme: 19.06.2021 13:18:58 / Güncel / Malatya Haberleri
Destek için 

Konuyla ilgili Malatya İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, ailesi tarafından 10 Mart 2014 yılında kayıp ilanı verilen Nurhan Çavuş'un 2010 yılında boşandığı ve 2014 yılında tekrar birlikte yaşadığı eşi M.A.Ş'nin şüpheli sıfatıyla ifadesinin alındığı ve savcılıkça serbest bırakıldığı ifade edildi.

Yapılan açıklamada, Malatya'da yaşayan 4 çocuk annesi Nurhan Çavuş'un, 10 Mart 2014'te esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolduğunu ve kaybolduğu gün evin anahtarının kapıda olduğunu, evin içerisinin dağınık olduğu ve dışarıya çıkarken giydiği pardesünün evde olduğu belirlendiği kaydedildi.

Nurhan Çavuş ile ilgili soruşturmada, birlikte yaşadığı eski eşi M.A.Ş’nin olay günü Yaygın bölgesine piknik amaçlı gittiğini söylediğini ancak yapılan araştırmalarda olay günü Pütürge ilçesinde olduğunun tespit edildiği belirtildi.

Kayıp şahsın gömülmüş olabileceği Kubbe Dağı ve şüphelinin babasının Pütürge ilçesi Alihan köyündeki ikametinde, Pütürge Kökpınar Şel mevkiinde bulunan 55 adet şüpheli ve farklı şahıslara ait toplamda 185 dönümlük arazi, 3 adet ikamet ve eklentilerinde, devlete ait hazine ve orman arazilerinde İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde bulunan kadavra köpeği ve belediyeye ait görevli ve iş makinalarıyla birlikte arama ve kazı işleminin yapıldığı belirtilen açıklamada,  kayıp Çavuş'un cesedine ulaşılamadığı ifade edildi.

Emniyet açıklamasında, şüpheli eski eş M.A.Ş’nin, Çavuş'un telefonundan ailesine Suriye'ye gittiği yönünde mesaj attığı gibi hususlar ve çelişkili beyanların tespit edilmesi üzerine 2 gün önce yakalanarak adli makamlara sevk edildiği ve kayıp Çavuş'u "öldürüp gömmüş" olabileceği şüphesiyle mahkemece tutuklandığı belirtildi. (İLKHA)