Malatya’da kendi kurbanını kesmek isteyenler için kurban kesim kursu düzenlenecek

Mübarek Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla teorik ve uygulamalı verilecek kesim kursuna katılarak başarılı olan kursiyerlere Millî Eğitim Bakanlığı onaylı kurban kesim sertifikası verilecek.

Ekleme: 18.06.2021 18:35:28 / Güncelleme: 18.06.2021 19:05:30 / Güncel / Malatya Haberleri
Destek için 

Malatya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet vermekte olan Veteriner ve Hayvanat Bahçesi Şube Müdürlüğü tarafından Kurban Bayramı öncesi, düzenlenecek büyükbaş ve küçükbaş sertifikalı kurban kesim kursunun 28-30 Haziran tarihleri arasında yapılacağı belirtildi.

Malatya Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, “Kendi kurbanını kesmek isteyen vatandaşlara yönelik olarak düzenlenecek kursta, toplam 20 saat eğitim alacak olan kursiyerler, teorik ve pratik eğitime tabi tutulacaklar. Kursa katılacak kişilere ayrıca kurbanlık hayvanlarda kesimden önce ve kesimden sonra yapılması gerekenler, kurban ile ilgili dini esaslar, kesim sırasında olabilecek yaralanmalara karşı acil sağlık müdahale bilgileri anlatılacak. Ayrıca katılımcılarla birlikte mezbahanelere gidilerek uygulamalı olarak kesimler yaptırılacak.” denildi.

Kursun ilk dersinin 28 Haziran Pazartesi günü saat 09.30’da Malatya Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi toplantı salonunda gerçekleştirileceği belirtilen açıklamada, “3 gün sürecek kursta başarılı olanlara Millî Eğitim Bakanlığının onayıyla Kurban Kesim Sertifikası verilecek. Kursa katılmak isteyen vatandaşların 25 Haziran Cuma günü mesai bitimine kadar, Diploma veya Mezuniyet Belgesi Fotokopisi, Kimlik Fotokopisi ve HES Kodu ile birlikte Polisevi karşısında bulunan Yeşilyurt Halk Eğitim Merkezine başvurmaları gerekiyor. Ayrıca başvurular ile ilgili bilgi almak isteyen vatandaşlar 0 422 213 02 18 (111) veya 0422 377 88 21 nolu telefonları arayabilecekler.” bilgilerine yer verildi. (İLKHA)