'Kardeş Kanı'nın faydaları, dikkat edilmesi gereken hususlar

Son dönemlerde Türkiye'de büyük rağbet gören Kardeş Kanı için uzmanlar ciddi uyarılarda bulundular. Mevcut durumda aktarlarda "kardeş kanı" adı altında satılan ürünlerin, aslında kardeş kanı bitkisi olmadığını vurgulayan uzmanlar, halkı uyarıyor: "Hastalığıma şifa bulacağım derken, sağlığınızdan olmayın"

Ekleme: 18.06.2021 10:51:32 / Güncelleme: 18.06.2021 11:13:08 / Sağlık
Destek için 

Doğruhaber - Sağlık

Ejderkanı, Kardeşkanıağacı, Ejderağacı, Dracaena draco, Sanguis draconis gibi başka adlarla da anılan Kardeş Kanı bitkisi aslında ülkemizde yetişmez. Doğu Hint Adaları ‘ nda veya Orta Afrika’da yabani olarak yetişir. Palmiyeye benzeyen bir ağacın reçinesidir.

Kırmızı renkte, silindir biçiminde ince çubuklar halinde, fosilleşmiş şekilde kurumuş, taş görünümlüdür. 

Kardeş Kanı'nın bu cinsi ile ilgili çok da tartışma bulunmamaktadır. Zira tamamen bitkisel kaynaklıdır ve faydaları tecrübe edilmiştir. Bu cinsten olan Kardeş kanının faydaları aşağıda sıralanmıştır.

-Korku ve ruhi bozukluklara,

-sinirleri yatıştırmaya,

-nefes darlığına,

-astıma, kanı durdurmaya,

-regl kanamalarını durdurmaya,

-küçük çocukların uykuda sıçramasına,

-kabızlığa,

-mide gazlarına,

-burun kanamalarına,

-altını ıslatan çocuklara,

-idrarını tutamayanlara fayda sağlar.

Kardeş Kanını kullanmak için az miktarının dövülerek toz halinde yutulması veya bala karıştırılarak yenmesi tavsiye edilir.

Ancak mevcud durumda aktarlarda "Kardeş Kanı" adı altında satılan ürünlerin hemen hemen hiç biri yukarıda bahsi geçen kardeş kanı bitkisi değildir. Bu ürünler kardeş kanına görünürde çok benzese de aslında okyanus dibinden çıkarılan bir mercan türünden başka bir şey değil. Kilosu 400 TL'ye kadar satılan bu ürünün, yetişkinlerde organ yetmezliğine dahi sebep olduğu bilinmektedir.