D-8 BİR MEYDAN OKUMADIR

Memur-Sen Başkanı Yalçın, D-8 Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 24. Kuruluş Yıldönümü programında yaptığı konuşmada, “D-8, hem bir meydan okumadır hem de temellerinin atıldığı o dönemde müesses nizamın deşifrasyonudur.  D-8, sadece antiemperyalist bir eylem değildir. Bilakis D-8, emperyal kurgunun üzerine sıçrayarak dünyanın bütün mazlumlarını kuşatan  adil bir düzen fikrinin tezahürüdür” dedi.

Ekleme: 17.06.2021 08:25:21 / Güncelleme: 17.06.2021 08:29:21 / Ekonomi
Destek için 

DOĞRUHABER / Hasan Işık

Merhum Başbakan ve Milli Görüş hareketinin kurucu lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın İslam ülkeleri arasındaki ekonomik, siyasi ve askeri işbirliğini güçlendirmek ve dünyada yeni bir politik eksen oluşturulması amacıyla kurulan D-8 organizasyonun 24. Kuruluş yıldönümü Erbakan Vakfı’nın gerçekleştirdiği programla kutlandı.

İstanbul Çırağan Sarayı’nda düzenlenen programa Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı ve Erbakan Vakfı Başkanı Fatih Erbakan, D-8 Birinci Direktörü Nasir Aminu, D-8 üye ülkelerinin büyükelçileri, İslam dünyasından ve siyasi partilerden temsilciler ile çok sayıda davetli katıldı.

D-8 BİR MEYDAN OKUMADIR

Programda bir konuşma gerçekleştiren Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Erbakan’ın kısa süreli iktidarında attığı en büyük adımların başında gelen D-8’in müesses nizamı tedirgin ettiğini hatırlatarak “D-8, hem bir meydan okumadır hem de temellerinin atıldığı o dönemde müesses nizamın deşifrasyonudur.  D-8, sadece antiemperyalist bir eylem değildir. Bilakis D-8, emperyal kurgunun üzerine sıçrayarak dünyanın bütün mazlumlarını kuşatan adil bir düzen fikrinin tezahürüdür. Ne yazık ki, kuruluş döneminde dahi böylesine bir etkiye sahip D-8, kimi ezberci kimlikler tarafından gerçekliği sorgulanmış, hatta yok sayılmak istenmiştir” diye konuştu.

KAPİTALİST DÜNYA SİSTEMİNE KARŞI BAŞKA BİR DÜNYA

Dünyanın kurulu düzeninin adaletsizliği getirdiğini D-8’in tam da bu düzene karşı ‘Adil düzen, adil bölüşüm ve kapitalist dünya sistemine karşı başka bir dünya mümkündür’ fikrinin eyleme dökülmüş hali olduğunu dile getiren Yalçın, “Emek açısından söyleyecek olursak; kapitalist dünya sisteminde her geçen gün gelir dağılımındaki adaletsizlik daha da büyürken ve ne hikmetse sömürü düzenini meşrulaştıran hukuk bu adaletsizliğin perdesiyken, adil bölüşüm çağrısı geniş kitlelere umut anlamına gelmektedir” ifadelerini kullandı.

İNSANLIK İÇİN BÜYÜK BİR UMUT OLACAK

5D-8’in potansiyelini hâlâ güçlü bir şekilde varlığını devam ettirdiğinin altını çizen Yalçın, “Antiemperyalist hattın tahkimatı isteniyorsa bu potansiyel sonuna kadar kullanılmalıdır. Hele hele, Amerikan hegemonyasının yıkıldığı küresel zeminde oluşan hegemonik boşluğun, adalet ve düzen perspektifiyle doldurulması, bunun da ötesinde yeni bir düzenin tesis edilmesi için D-8 fikrinin genişletilerek hayata geçirilmesi, gün geçtikçe kaosa sürüklenen dünyada insanlık için büyük bir umut olacaktır” şeklinde konuştu.

ERBAKAN: BUGÜN GÜÇLÜNÜN GÜÇSÜZÜ EZDİĞİ BİR DÜNYADA YAŞIYORUZ

Zirvenin açılış konuşmasını yapan Erbakan Vakfı'nın Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Fatih Erbakan ise, “Yeni ve adil bir dünyanın kurulması için 24 yıl önce yine Çırağan Sarayı’nda merhum Erbakan hocamızın öncülüğünde atılan bu adım bütün mazlumlar, ezilenler 7 milyar insanlık için çok büyük bir mana ifade etmektedir. Bugün içinde bulunduğumuz dünyada paylaşımda adalet ilkesi gözetilmiyor. Yönetimde adalet ilkesi de gözetilmiyor. Haklının güçlü olduğu değil, güçlünün haklı sayıldığı bir dünyada yaşıyoruz. Bugün maalesef güçlünün güçsüzü ezdiği bir dünyada yaşıyoruz. 7 milyar insan doğuştan aynı temel haklara sahip olmasına rağmen, konuşmalarda eşitlik ve adaletten söz edilmesine rağmen, paylaşıma sıra gelince adaletten eser göremiyoruz” dedi.