Tur zor

A Milli Takım, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) A Grubu ikinci maçında Galler'e 2-0 mağlup oldu. İkinci karşılaşmadan da puan çıkaramayan Ay-yıldızlılar, gruptan çıkma şansını oldukça zora soktu.

Ekleme: 17.06.2021 07:38:00 / Güncelleme: 17.06.2021 07:38:00 / Spor
Destek için 
Avrupa Şampiyonası A Grubu ikinci maçında A Milli Futbol Takımı, Bakü Olimpiyat Stadı’nda Galler`le karşı karşıya geldi.
Galler her iki yarıda bulduğu gollerle maçı 2-0 kazandı.
Karşılaşma öncesinde, ABD`nin Minneapolis kentinde 25 Mayıs`ta polis şiddetiyle yaşamını yitiren siyahi George Floyd anıldı. İki takım oyuncuları, başlama vuruşundan önce diz çökerek ırkçılığa karşı mesaj verdi.
Galler`e galibiyeti getiren golleri 42. dakikada Ramsey ve 90+5. dakikada Connor Roberts kaydetti. Galler, 61. dakikada Bale ile bir de penaltı atışından faydalanamadı.
İkinci karşılaşmadan da puan çıkaramayan Ay-yıldızlılar, gruptan çıkma şansını oldukça zora soktu.
Galler ise puanını 4`e yükseltti ve 3. maçlar öncesi tur için büyük avantaj yakaladı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan`da oynanan Galler mücadelesinde millileri yalnız bırakmadı.
Erdoğan, karşılaşmayı Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile birlikte takip etti. Erdoğan`ın yanı sıra Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir ile TFF yöneticileri de mücadeleyi tribünden izledi.
Türkiye, A Grubu`ndaki son maçında ise 20 Haziran`da TSİ 19.00`da Bakü Olimpiyat Stadı`nda İsviçre ile karşı karşıya gelecek.

Kaynak: AA