İşgal rejimi Filistinlilerin evlerini ve iş yerlerini çeşitli bahanelerle yıkıyor

İşgal rejimi bir yandan uluslararası toplumun kararlarını hiçe sayarak siyonist yerleşimciler için yeni konutlar inşa etmeyi sürdürürken diğer yandan da Filistinlilerin evlerini ve iş yerlerini çeşitli bahanelerle yıkmayı sürdürüyor.

Ekleme: 14.06.2021 19:45:23 / Güncelleme: 14.06.2021 20:38:14 / Dünya
Destek için 

Filistin halkına her türlü gayrimeşru muameleyi reva gören siyonist işgal rejimi, Nablus'un batısındaki Deyr Şeref beldesinde çok sayıda tesis ve iş yerini yıktı.

Yerel Meclis Başkanı Muhammed Âzim, konuya dair yaptığı açıklamasında, işgalcilerin, geçtiğimiz mayıs ayının sonlarında Deyr Şeref beldesinde ihtarname gönderdiği, zirai ve ticari amaçlarla kullanılan çok sayıda tesisi yıktığını belirtti.

Yüzölçümü 7 bin dönümü, nüfusu ise 3 bini bulan Deyr Şeref bölgesinin toprakları 1971'de yağmalanmaya başlandı. 2000 yılında iki yüzden fazla dönümü ilhak edilen belde, yasa dışı yerleşim birimlerin inşa edilmesiyle daha da kötü bir hal aldı.

Son haftalarda, Nablus'un tüm bölgelerinde özellikle de Asira el-Kıbliya beldesine ve oradaki çiftçilere yönelik işgal makamları ve siyonist yerleşimcilerin saldırılarında ciddi bir artış olduğu görülüyor.

İşgal altındaki Kudüs'te Filistinlilere imar izni konusunda zorluk çıkaran ve Filistinlilerin yaptığı imar izni başvurularının tamamına yakınını reddeden işgal rejimi, Filistinlilere ait binlerce evi "ruhsatsız" olduğu iddiasıyla yıkma tehdidinde bulunuyor.

İşgal ettiği Filistin topraklarında terör estiren işgal rejimi, 2020 yılında Kudüs ve Batı Şeria başta olmak üzere değişik yerlerde ruhsatsız olduğunu ileri sürdüğü 729 yapıyı yerle bir etti. (İLKHA)