Ersan Şen’den tepki çeken ‘aşı’ açıklaması: Zorla yaptıralım!

Prof. Dr. Ersan Şen, aşı olmayan vatandaşların hapse atılması ve güvenlik güçleriyle zorla aşı yapılması çağrısında bulundu. Vatandaşların özgür iradesini hedef alan Ersan Şen'e sosyal medyadan büyük tepki geldi.

Ekleme: 13.06.2021 00:13:21 / Güncelleme: 13.06.2021 00:13:21 / Güncel
Destek için 

Aşı olmak istemeyenlere karşı yasaklar gündeme gelirken, Prof. Dr. Ersan Şen daha da ileriye giderek zorla aşı yapılması çağrısında bulundu. Hukukçu Şen’in bu sözleri sosyal medyada geniş yankı uyandırdı.

HAPİS CEZASI İSTEDİ

Televizyon ekranlarının vazgeçilmez yüzü haline gelen ve skandal açıklamalıyla sürekli gündem olan Prof. Dr. Mehmet Ceyhan ve Prof. Dr. Ersan Şen, bu kez aynı programda buluştu. Prof. Dr. Ersan Şen, aşı olmak istemeyen vatandaşları hedef alarak, "Zorunlu aşıyı çıkarırsın. Dersin ki kardeşim, tıbbi geçerli mazeretin olmamak kaydıyla eğer bu mazeretin yoksa bunun da yaptırımı şudur; 2 yıl, 3 yıl, 4 yıl hapis cezası... Hatta ben zorunlu aşıyı gelir evinde iş yerinde tatbik ederim. Bu gücün varsa uygularsın" diye konuştu.

“POLİS ZORUYLA EVLERİNE İŞ YERLERİNE GİRİP YAPARSIN”

Ersan Şen, daha da ileriye giderek, "Benim sıram geldiyse, ben aşıya gitmediysem, haklı bir mazeretim yoksa, yaptırımın neyse tatbik edersin. O insanları aşıya mecbur edersin. Veya öyle bir gündem olur ki, asker ve polis zoruyla evlerine iş yerlerine girip yaparsın. Bu hayat, her şey mümkün." diye konuştu.

SOSYAL MEDYADAN TEPKİ YAĞDI: #HaddiniBilErsanŞen

Ersan Şen’in bu sözleri sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Vatandaşalar aşı olmanın zorunlu yapılamayacağını belirterek Twitter'dan "#HaddiniBilErsanŞen" hashtag'ı açtı. Etiket kısa süre için TT olurken binlerce kişi de görüşlerini belirtti.

AŞI OLAMAYAN 65 YAŞ ÜSTÜ SOKAĞA ÇIKAMIYOR

Aşı olan 65 yaş ve üzeri vatandaşlar için sokağa çıkma sınırlaması kaldırılırken aşı olmayanlar sadece İçişleri Bakanlığının genelgesinde belirlenen saatlerde dışarı çıkabiliyor.

AŞI OLMAYAN MECLİS’E GİREMEYECEK

TBMM'ye ziyaretçi girişine ilişkin alınan karara göre, 14-30 Haziran tarihleri arasında Meclis ve eklentilerine corona virüsü tedbirleri kapsamında iki doz aşısını olmuş vatandaşlar ziyaretçi olarak kabul edilecek. Aşı olmayan vatandaşlar ise Meclis’e giremeyecek.

İlgili Haberler