Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programı

İlandır...

Ekleme: 12.06.2021 12:54:04 / Güncelleme: 12.06.2021 12:54:25 / Tanıtım
Destek için 

Özel bir program olan Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programı (kısa olarak Hamle Programı) Türkiye’de ki mevcut üretimin arttırılmasını sağlamak adına çeşitli bakanlıklar tarafından ortak yürütülen bir programdır. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından başlatılan ve Türkiye’deki katma değerin daha fazla çoğalmasını sağlayabilmek adına verilmekte olan destek ve teşviklerin sektörlere göre ayrıştırılması ve yoğunlaştırılmasını amaçlıyor. Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programı kapsamında en önemli detay ise Türkiye’de yürütülmekte olan projeler arasından ülke için üretim kapasitesinin arttırılması sonucu verimlilik arttıracak olan potansiyeli yüksek çalışmaların desteklenmesi hedefleniyor.

Hamle Programının Amaçları Nelerdir?

Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programı kapsamında projelerden beklentiler yer alıyor. Peki, hamle programının temel amaçları neler?

  1. İthalat bağımlılığının minimuma indirilmesi ve yerli üretimin daha hızlı olması ile birlikte verimliliğini sağlamak.
  2. Rekabet yoğunlaşmasının sağlanabilmesi
  3. Yurt içi daha fazla ve daha yeterli şekilde üretim yapılabilmesinin sağlanması
  4. Küresel olarak her gün bir adım ileri giden taleplerin yerli üretim ile karşılanmasının sağlanması
  5. Gelecekte trendler arasında yer alması potansiyeline sahip olan ürünlerin önceliklerinin belirlenmesi ve yerli üretim ile hızlı hazırlanması

Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programı Hangi Ürün Gruplarını Kapsayacak?

Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programı kapsamında TUBİTAK ve KOSGEB tarafından uygulanan teşvik programları da göz önünde bulunduruluyor. Gerçekleştirilecek olan çağrılar ile hazırlanan özel komisyon sektörler ve ürünler hakkında detaylı inceleme yapıyor. İşte o ürün grupları;

  • Ulaşım Araçları, Elektronik, Elektrikli Teçhizat ve Makine Sektörlerinden Seçilen Ürünler
  • Eczacılık, Tıbbi Cihaz ve Kimya Sektörlerinden Seçilen Ürünler
  • Elektronik, Elektrikli Teçhizat ve Makine Sektörlerinden Seçilen Ürünler
  • Makine Sektörü ve Kritik Hammaddelerden Seçilen Ürünler

Hamle programından yararlanmak isteyen üretim tesisleri öncelikle ön başvuru gerçekleştirmesi gerekiyor. Ön başvuru sonrasında ilk onay alındıktan sonra kesin başvuru işlemi gerçekleştiriliyor. Pandemi koşullarından dolayı tüm başvuru işlemleri internet üzerinden online olarak gerçekleştiriliyor. Başvurular ile ilgili sizlerden talep edilmekte olan tüm evrakların eksiksiz bir şekilde doldurulması hızlı sonuç almak adına önem arz ediyor.