Instagram'da 'save a dog' bağışı nedir? Save a dog bağışı nasıl yapılır?

21 Haziran'daki Yulin Köpek Eti Festivali'ne 'dur' demek için başlatılan 'Save a dog' bağışı yoğun ilgi görüyor. Bir köpeği kurtarmak için yapılan Instagram paylaşımları saatler ilerledikçe artıyor.

Ekleme: 11.06.2021 15:29:43 / Güncelleme: 11.06.2021 15:45:40 / Dünya
Destek için 

Sosyal medya uygulamaları arasında yer alan Instagram'da zaman zaman bazı konular gündem oluyor. Bugün gündeme gelen konulardan biri ise 'Save a dog' paylaşımları oldu. Save a dog bağışı 21 Haziran'daki Yulin Köpek Eti Festivali'ne 'DUR' demek için kullanıcıların paylaşım yapmasını istiyor.

SAVE A DOG BAĞIŞI NASIL YAPILIR?

Bir köpeğin hayatını kurtarmak için başlatılan bağışa katılmak istiyorsanız, Instagram hesabınız üzerinden aşağıdaki görselde yer alan 'Hikayeye ekle' butonuna tıklayarak, profilinize eklemeniz gerekiyor.

YULİN KÖPEK ETİ FESTİVALİ NEDİR?

Çin'in güneydeki Guandong bölgesinde bulunan Yulin Köpek Eti Festivali her yıl 21 Haziran’da yapılıyor. Dünya genelinde yarım milyon insanın ölümüne yol açan ve vahşi hayvanlardan insanlara bulaşan koronavirüs salgını sonrası söz konusu festivallere son verilmesi isteniyordu. Ancak geçen yıl tüm tepkilere rağmen festival yapıldı. Her sene binlerce yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapan ve 10 gün süren festival kapsamında birçok kültürde evcil hayvan olarak kabul edilen köpeklerin küçük kafeslere konularak öldürülüyor.

 

İlgili Haberler