ABD ve işgal rejimini Hamas ve Taliban ile kıyasladı

İnsan hakları ihlalleri, savaş suçları konusunda İşgalci ABD ve işgal rejimini Hamas ve Taliban ile kıyaslayan Demokrat Vekil Ilhan Omar, müslüman kamuoyundan ve kendi partisinden tepki gördü. HAMAS ve Taliban'ı suçlayıcı paylaşım bile İslam düşmanlarını memnun etmedi.

Ekleme: 11.06.2021 07:47:22 / Güncelleme: 11.06.2021 12:59:20 / Dünya
Destek için 

DOĞRUHABER-AA

Demokrat Parti'nin Müslüman Milletvekili İlhan Omar, ülkelerini işgalden kurtarmak için direnen HAMAS ve Taliban'ı ABD ve işgal rejimiyle bir tuttu. Omar'ın paylaşımı Müslüman kamuoyunun tepkisini çekerken, HAMAS ve Taliban'ı suçlamasına rağmen kendi partisindeki İslam düşmanları da Omar'a tepki gösterdi.

Önceki gün Temsilciler Meclisindeki oturumda Dışişleri Bakanı Antony Blinken'a "ABD ve israil'in Uluslararası Ceza Mahkemesinin yetki alanını neden tanımadığına" ilişkin sorular soran Omar, konuya ilişkin Twitter paylaşımında da bulundu.

Omar, paylaşımında, "İnsanlığa karşı işlenen suçların kurbanları için aynı derecede hesap verebilirlik ve adalet sahibi olmamız gerekiyor. ABD, Hamas, israil, Afganistan ve Taliban tarafından işlenmiş akıl almaz suçlara tanıklık ettik. Bakan Blinken'a kurbanların adaleti nerede araması gerektiğini sordum." ifadelerini kullandı.

HAMAS VE TALİBAN'I İŞGALCİLER İLE BİR TUTTU

Omar'ın ülkelerinin kurtuluşu için işgalcilere karşı mücadele veren HAMAS ve Taliban'ı suçlayıcı ifadeler kullanması Müslüman kamuoyunda tepki çekti.

Omar'ın ABD ve işgal rejimini Hamas ve Taliban ile kıyaslaması ve suçlaması partisindeki milletvekillerini memnun etmeye yetmedi. Omar'ın paylaşımına tepki gösteren çoğunluğu Yahudi Demokrat vekiller, bir açıklama yayımlayarak Omar'ın söz konusu açıklamasının "bir saldırı ve yanlış yönlendirme" olduğunu savundu.