Siyonist işgalciler Nablus'ta sivillere saldırdı

Siyonist işgalciler, Filistin topraklarında Yahudi yerleşim birimlerinin kurulmasına karşı Nablus'un güneyinde düzenlenen barışçıl yürüyüşe müdahale etti, çok sayıda Filistinli sivil yaralandı.

Ekleme: 09.06.2021 11:30:42 / Güncelleme: 09.06.2021 11:36:10 / Dünya
Destek için 

Nablus'un güneyindeki arazilerde yeni yerleşim yolu yapımını kınamak için Beyta beldesi sakinlerinin düzenlediği tepki yürüyüşüne saldıran işgalciler, birçok sivilin göz yaşartıcı gazdan etkilenip boğulma tehlikesi geçirmesine neden oldu.

Ayrım Duvarı ve Yahudi Yerleşim Birimleriyle Mücadele Komitesi, Nablus'taki ulusal eylem grupları ve Filistin Topraklarını Savunma Halk Komitesi tarafından davet edilen protesto yürüyüşüne yüzlerce Filistinli katıldı.

Siyonist işgal rejiminin 1967'de işgal ettiği Batı Şeria'da 250'ye yakın yasa dışı Yahudi yerleşim merkezi bulunuyor ve gerek buralarda ve gerekse plansız bir şekilde inşa edilen Yahudi yerleşim alanlarında toplamda 700 binden fazla siyonist işgalci ikamet ediyor. Uluslararası hukuka göre, işgal altındaki topraklarda tüm Yahudi yerleşim birimleri yasa dışı kabul ediliyor. (İLKHA)