TRT Diyanet Çocuk Kanalı kuruluyor: HÜDA PAR’dan ilk yorum

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu (TRT) arasında "TRT Diyanet Çocuk Kanalı"nın kurulması için ilk adım atıldı. HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Hasan Şahin konu hakkında açıklama yaptı.

Ekleme: 08.06.2021 15:20:43 / Güncelleme: 09.06.2021 01:17:03 / Güncel / Ankara Haberleri
Destek için 

"TRT Diyanet Çocuk Kanalı Protokol İmza Töreni" Diyanet İşleri Başkanlığının Konferans Salonu'nda düzenlendi. Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, 2012'de TRT Diyanet Televizyonun kuruluşunda bu iş birliğinin en üst seviyelere çıktığını söyledi.

“DİNİ BİLGİYE DAYANAN YAPIMLARLA ÇOCUKLARIMIZI YETİŞTİRMEMİZ GEREKİYOR”

Erbaş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz yıllarca çocuklarımıza kendi değerlerimizi tanıtamadık. Tercüme, yabancı çizgi filmlerle çocuklarımızı beslemeye çalıştık. En güzel, doğru dini bilgiyle çocuklarımızı destekleyerek bunu yapmamız gerekiyor. Yanlışlardan ayıklanmış, Kur'an ve sünnet çizgisinde doğru dini bilgiye dayanan yapımlarla çocuklarımızı yetiştirmemiz gerekiyor " TRT Genel Müdürü İbrahim Eren de Diyanet İşleri Başkanlığının çocukların eğitimi için böyle bir projeye ihtiyaç duyarak TRT'den TRT Diyanet Çocuk Kanalı kurulması için talepte bulunduğunu söyledi. Konuşmaların ardından Erbaş ve Eren TRT Diyanet Çocuk Kanalı için iş birliği protokolünü imzaladı.

“PROGRAMLARIN İÇERİĞİ İYİ HAZIRLANIRSA FAYDALI OLUR”

Konu hakkında sosyal medya hesabından açıklama yapan HÜDA PAR Eğitim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hasan Şahin, “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın, madden ve manen erdemli bireyler olarak yetiştirilmesinde görsel medyanın etkisi büyüktür. Böyle bir girişim geç de olsa atılan olumlu bir adımdır. Programların içeriği iyi hazırlanırsa faydalı olur.” İfadelerini kullandı.

İlgili Haberler