Mardin’de “Hayat Boyu Öğrenme Haftası” etkinlikleri sergi açılışıyla başladı

Mardin’de, Artuklu Halk Eğitim Merkezi ile Olgunlaşma Enstitüsü tarafında yapılan çalışmalar, “Hayat Boyu Öğrenme Haftası” etkinliklerinde sergilendi.

Ekleme: 07.06.2021 18:35:16 / Güncelleme: 07.06.2021 18:35:16 / Güncel / Mardin Haberleri
Destek için 

“Her Zaman, Her Yerde, Herkes İçin Eğitim’ sloganı ile bu yıl ilk defa kutlanmaya başlanan “Hayat Boyu Öğrenme Haftası” kapsamında Mardin Olgunlaşma Enstitüsü bahçesinde sergi açılışı yapıldı.

Sergi açılışına Mardin Valisi Vekili Mahmut Demirtaş'ın eşi Beyhan Demirtaş, Vali Yardımcısı Gürsel Temürci, Artuklu Kaymakamı Hacı Hasan Gökpınar, Mardin İl Milli Eğitim Müdürü Memet Polat, Artuklu Halk Eğitimi Merkezi ve Mardin Olgunlaşma Enstitüsü yönetici, öğretmen ve kursiyerleri ile sanat severler katıldı.           

Hayat Boyu Öğrenme Haftası’nın yanı sıra “UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı Zanaat ve Halk Sanatları” kapsamında gümüş-telkâri, dokuma, nakış, cam sanatı, ahşap işleme, giyim, seramik, çinicilik, cam altı, taş işleme, bakırcılık, sedef kakma, ahşap dağlama, yiyecek-içecek, basmacılık, tezhip, saraciye ve resim alanlarında uzman kişilerce stant açılarak atölye etkinlikleri ve sergiler gerçekleştirildi.

Açılış ve selamlama konuşması yapan Mardin Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Metin Değer, “Hayat Boyu Öğrenme Haftası'nın ilk defa kutlanılmaya başlandığını belirterek, “Bu çerçevede Mardin’imizde Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğümüze bağlı olarak hizmet üreten Artuklu Halk Eğitimi Merkezlerimiz ve Olgunlaşma Enstitümüzün katkılarıyla hazırlanmış olan etkinlik sayesinde sanatseverler ile buluşmuş olduk. Kurum çalışanlarımız salgın döneminin tüm dezavantajlarına rağmen yüreklerini ortaya koyarak çalışmış ve bu günkü programı hazırlamıştır. Uzun zamandır evlere kapanmış sosyal etkinliklerden uzak kalmış insanlarımızın yüzlerine yansıyan özlemi ve mutluluğu görmek hayatımıza güzellikler kattı. Tüm misafirlerimize katılımlarından ötürü teşekkür ediyorum. Hoş geldiniz şeref verdiniz." dedi.

Her yıl 1-7 Haziran tarihleri arasının Hayat Boyu Öğrenme Haftası olarak kutlanacağını ifade eden Mardin İl Millî Eğitim Müdürü Memet Polat, “Buruk pandemi sürecinin ardından ilkini bu yıl kutladık, bundan sonraki yıllarda da kutlamaya devam edeceğiz.  Atölyelerde ve etkinliklerde emeği geçen öğretmenlerimize, kursiyerlerimize, yöneticilerimize, zaman ayırıp buraya gelen vatandaşlarımıza ve basın mensuplarımıza çok teşekkür ediyorum. Hayat Boyu Öğrenme Hafta’mız kutlu olsun.” diye konuştu.

Konuşmanın ardından açılış programı kurdele kesimi yapıldı. Halk oyunları gösterisinin ardından müzik dinletisi eşliğinde stant gezileri gerçekleştirildi.

Program, mutfak atölyelerinin ikramları ile son buldu. (İLKHA)