İpekyolu Belediyesi yeni prestij cadde çalışmalarına devam ediyor

Van'ın İpekyolu Belediyesi'nin "Prestij Projeleri" içerisinde yer alan Demirciler Sokak yenileniyor.

Ekleme: 07.06.2021 15:40:19 / Güncelleme: 07.06.2021 16:05:10 / Güncel / Van Haberleri
Destek için 

"Marka Bir İpekyolu İnşa Ediyoruz" projesi çerçevesinde yenilenecek olan Demirciler Sokağı'ndaki çalışmalara başlamayı planlayan İpekyolu Belediyesi, kısa sürede projeyi bitirmeyi hedefliyor.

Ana cadde ve sokaklarını, prestij caddelere dönüştürme programı yapan İpekyolu Belediyesi, İpekyolu'nu yenileme çalışmalarını sürdürüyor.

İpekyolu Belediyesi, Şerefiye Mahallesinde yer alan Demirciler Sokağı'nın yenilenmesiyle, söz konusu sokağın, şehir estetiğine yakışır, modern bir görünüme kavuşacağını bildirdi.

Kentteki sokak ve caddelerin yeniden düzenlenmesi çalışmalarıyla alt yapısı yenilenmiş, yaya yürüyüşlerine uygun marka bir cadde olacağını ifade eden İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan, "Çalışmalarımızla İpekyolu ilçemizi marka bir ilçeye dönüştüreceğiz. Vanlı hemşerilerimize hizmet atağını başlatırken, Büyükşehir'e yakışır, modern caddeler üzerinde proje çizimlerimizi gerçekleştirdik. Esnaflarımızın çalışmalarımız sırasında rahatsız olabileceklerinden yola çıkarak bizleri bağışlamalarını diliyoruz. Emin olsunlar ki çalışmalarımız tamamlandıktan sonra, caddemiz çok estetik ve şık bir görünüme kavuşacak. Cadde ve sokaklarımızın yenilenmesi çalışmalarımız en çok esnaf arkadaşlarımızın işlerinin artmasına neden olacak. Caddemizi inşallah kısa süre içerisinde tamamlayıp vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız." dedi.

Demirciler Sokak çalışmasının tamamlanmasıyla sokakta; drenaj, elektrik, su ve kanalizasyon gibi tüm altyapı çalışmaları sonrası, dekoratif aydınlatmalar, kaldırım ve zemin yenileme, ihtiyaca göre mimari fonksiyonlar, yaya kaldırımları, peyzaj uygulaması, cephe ve tek tip tabela gibi pek çok yenilik yer alacak. (İLKHA)