el-Cezire kanalı muhabirinin siyonist işgal rejimi tarafından alıkonulmasına tepki

İnsan hakları örgütleri, el-Cezire kanalı muhabiri Givara Budeiri'nin Kudüs’ün Şeyh Cerrah Mahallesi’nde düzenlenen gösteriyi takip ettiği sırada işgalciler tarafından alıkonulmasını kınadı.

Ekleme: 06.06.2021 11:31:09 / Güncelleme: 06.06.2021 11:36:41 / Dünya
Destek için 

Merkezi Fransa’da bulunan “Tek Adalet” Müessesesi Başkanı Halid Şuli, işgalcilerin, Filistinlilere yönelik ihlallerini gizlemek için gazetecileri hedef alan saldırılarına bir yenisini daha eklediğini açıkladı.

Gazetecilerin uluslararası hukuk ve Birleşmiş Milletler (BM) kararları tarafından korunduğuna dikkat çeken Şuli, Avrupa Birliği’ne ve Fransa hükümetine seslenerek işgalcilerin gazetecilere yönelik ihlallerini engellemek için harekete geçmelerini istedi.

Filistin İnsan Hakları Müessesesi “Şahid” de yayınladığı bildiride, Givara Budeiri’nin gözaltına alınmasını ve el-Cezire kanalına ait kameranın işgalcilerce kırılmasını kınadı.

Bildiride, işgalcilerin Budeiri’yi alıkoymasının, Cenevre Sözleşmeleri’nin ihlali anlamına geldiği ve savaş suçu sayılabileceği dile getirildi.

İslami Direniş Hareketi (HAMAS) sözcüsü Hazım Kasım da el-Cezire kanalı muhabirinin alıkonulmasının, cinayetlerini deşifre eden herkese saldıran işgalcilerin düşmanca tavrını yansıttığını söyledi.

Bu arada, işgalcilerin, dün akşam Kudüs’ün Şeyh Cerrah Mahallesi’nde gözaltına aldığı el-Cezire muhabiri Givara Budeiri’yi birkaç saat gözaltında tuttuktan sonra serbest bıraktığı bildirildi (İLKHA)