Van'da çiftçilere yaklaşık 2 bin ceviz fidanı dağıtıldı

Çiftçi Destek Programı çalışmaları kapsamında; çiftçiye desteklerini sürdüren İpekyolu Belediyesi, çiftçilere bin 850 adet aşılı fernor cinsi ceviz fidanı dağıttı.

Ekleme: 04.06.2021 18:40:28 / Güncelleme: 04.06.2021 18:44:56 / Güncel / Van Haberleri
Destek için 

"Kapama Ceviz Bahçesi" oluşturulması için İpekyolu sınırları içerisinde üreticilere fernor cinsi ceviz fidanı dağıtımı gerçekleştiren İpekyolu Belediyesi, tarımsal destek çalışmalarının süreceğini bildirdi.

Kırsal Aşağı Gölalan, Erçek, Aktaş ve Kıratlı mahallelerinde yapılan fidan dağıtımlarına, İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan, Belediye Başkan Yardımcısı Doğan Nurses ve İcracı Birim Müdürlüğü yetkilileri katıldı.

İlçe Tarım Müdürlüğünün katkıları ile başvurucular arasında seçilen çiftçilere yüzlerce dekarlık ceviz ve diğer ağaç çeşitlerini dağıttıklarını ifade eden Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan, "Her zaman çiftçilerimizin yanında yer aldığımızı ifade etmek istiyorum. Tarıma yönelik gelişmeyi desteklemek için üzerimize ne düşüyorsa yapmak istediğimizi belirtmek istiyorum. Emeği geçen bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. İnşallah hedeflediğimiz sonuçlara ulaşarak çiftçilerimizin kazanmasına vesile oluruz." dedi.

Buradan elde edilecek başarıyla, belediyenin hizmet ve başarılarına bir yenisini daha eklemiş olacaklarını sözlerine ekleyen Aslan, çocuklarla yakından ilgilenerek ilk fidan dikimini Başkan Yardımcısı Doğan Nurses, İcracı Birim Müdürlüğü yetkilileri ve çiftçilerle gerçekleştirdi.

Yapılan desteklerden memnuniyet duyduklarını belirten çiftçiler ise, belediyenin sürekli olarak kendileri ile irtibat halinde olduğunu, bu desteklerle üretimlerinde verim artışı olmasını beklediklerini ifade etti.

İpekyolu Belediyesi, ceviz fidanı dağıtım çalışmaları kapsamında; Aşağı Gölalan, Erçek, Aktaş ve Kıratlı Mahallelerinde bin 850 adet aşılı fernor cinsi ceviz fidanı dağıtımı gerçekleştirdi.

Çiftçilere dağıtımı yapılan fidanlarla 5 adet örnek teşkil edecek, modern "Kapama Ceviz Bahçesi" oluşturulacak. (İLKHA)

İlgili Galeriler