Memur-Sen Başkanı Yalçın: Kamu görevlileri enflasyona ezdirilmemeli

Memur-Sen Başkanı Yalçın, “Kamu görevlileri olarak bordrolarımızı dikkate aldığımızda memur ve emeklilerinin ciddi bir ekonomik küçülme yaşıyoruz” dedi.

Ekleme: 04.06.2021 17:36:58 / Güncelleme: 04.06.2021 17:36:58 / Ekonomi
Destek için  Haberin Videosunu İzle

DOĞRUHABER / Hasan Işık

Altı milyondan fazla kamu görevlisi ve memur emeklisinin mali ve sosyal haklarının belirleneceği 6. Dönem Toplu Sözleşme sürecinde son düzlüğe girilirken Memur-Sen Konfederasyonu, toplu sözleşme masasının yasal bileşenlerinden olan Kamu-Sen ve KESK Konfederasyonlarına mektup göndererek birlikte hareket etme çağrısı yapmıştı.

MEMUR-SEN’DEN KAMU-SEN VE KESK’E ÇAĞRI

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, özel bir TV kanalında Memur-Sen’in Kamu-Sen ve KESK’e yaptığı birlikte hareket etme çağrısını değerlendirdi. Toplu pazarlık masasında birlikte hareket etmenin kamu görevlilerine fayda sağlayacağını söyleyen Yalçın, “Kamu-Sen ve KESK’e 6. Dönem Toplu Sözleşme’de Memur-Sen ile birlikte hareket etme çağrılarımızın yer aldığı mektupları Pazartesi günü konfederasyonlara ilettik. Aynı zamanda konfederasyon genel başkanlarıyla telefonda görüşerek bu samimi teklifimizi ifade ettim. Toplu sözleşme masasında bulunan konfederasyonlar olarak çatışmanın olmadığı bir zeminde kamu görevlilerinin beklentilerinin karşılanması noktasında ortak dayanışma ruhunun hâkim olmasını bekliyor ve teklif ediyoruz.” dedi.

KAMU GÖREVLİLERİ ENFLASYONA EZDİRİLMEMELİ

Memur-Sen’in şerh düşerek reddettiği, Kamu Görevlileri Hakem Kurulunun ise Kamu İşvereninin teklifine noterlik yaparak kabul ettiği 5. Dönem Toplu Sözleşmeyi hatırlatan Yalçın, “Kamu görevlileri olarak bordrolarımızı dikkate aldığımızda memur ve emeklilerinin ciddi bir ekonomik küçülme yaşıyoruz. Son iki yıl içerisinde pandeminin de getirdiği ekonomik şartlar nedeniyle kamu görevlileri ve memur emeklileri ciddi derecede ekonomik darboğaz yaşıyorlar. Her ne kadar Türkiye’nin %7’lik bir oranda büyüdüğü açıklanmış olsa da bu büyüme memurların cüzdanlarına yansımıyor. 6. Dönem Toplu Sözleşmeyle bu sorunların ortadan kalması, memurun ve emeklisinin rahat nefes alması için biz sonuna kadar gayret göstereceğiz.” dedi.

Haberin Videosunu İzle
İlgili Haberler İlgili Videolar İlgili Köşe Yazıları