Yahudi eski pilot: israil ordusu büyük bir terör örgütüdür

2'nci İntifada zamanında işgal ordusunda yüzbaşı rütbesiyle pilotluk yaptığı sırada istifa eden Yonatan Shapira, işgal ordusunu, "savaş suçlularının yönettiği bir terör şebekesi" olarak tanımladı.

Ekleme: 03.06.2021 13:05:21 / Güncelleme: 03.06.2021 13:21:41 / Güncel
Destek için 

Siyonist işgal ordusundan, pilotluk yaptığı 2003 yılında istifa eden Yonatan Shapira, işgal rejimini ve ordusunu savaş suçluları tarafından yönetilen terör şebekesi olarak niteledi.

İşgal ordusundan istifa gerekçesini anlatan Shapira, "İkinci İntifada sırasında israil hava kuvvetleri ve israil ordusunun yaptığı şeyin milyonlarca Filistinliyi terörize eden bir savaş suçu olduğunu fark ettim. Bunu fark ettiğim zaman, sadece ordudan ayrılmaya değil diğer pilotları da bu suçlara katılmamaları konusunda organize etmeye karar verdim." dedi.

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, işgal altındaki Filistin'de yaşayan bir Yahudi çocuğu olarak siyonist militarist bir eğitimle yetiştirildiğini vurgulayan Shapira, "Mesajımın özünde iki şey vardır. Birincisi, israil Yahudilerin üstün bir ırk olduğunu savunan kişiler tarafından yönetiliyor olması, ikincisi ise israil ordusunun büyük bir terör örgütü olduğu gerçeğidir." ifadelerine yer verdi.

Shapira, "Filistin hakkında hiçbir şey bilmiyorduk. 1948 yılında yaşanan Nakbe'den haberimiz yoktu. Filistinlilere karşı devam eden baskı ve zulümlerden bihaberdik." dedi.

Hakkında savaş pilotu olduğunu yazan bazı haberler okuduğunu aktaran Shapira kendini şöyle savundu:

Filistinlilerin hayatını kurtarmak için uluslararası baskı ve müdahale çağrısı yaptım. Şu anda gerçekleşen vahşi katliam, devam eden etnik temizliğin sadece bir devamıdır ve müdahale edilmeden durmayacaktır.

Farklı dillerde bazı internet siteleri hata yaparak benim savaş pilotu olduğumu ve sivillere bomba attığımı yazdı. Oysa bu doğru değil. Ben kurtarma ve nakliye helikopter pilotuydum ve hiç bomba atmadım.

Shapira paylaşımının sonunda "Katliamı durdurun!", "Özgür Filistin!" cümlelerine yer verdi. (İLKHA)



İlgili Haberler