Filistin'deki direniş gruplarından işgalcilere karşı topyekün mukavemet çağrısı

Filistin'deki direniş grupları, Filistin toraklarını gasp etme faaliyetlerine hız veren siyonist işgalcilere karşı tüm Filistin halkını, taarruz ve mukavemette bulunmaya ve direnişin dozunu artırmaya davet etti.

Ekleme: 03.06.2021 09:20:16 / Güncelleme: 03.06.2021 09:30:29 / Dünya
Destek için 

Filistinli gruplar tarafından yayımlanan ortak açıklamada, başta Şeyh Cerrah Mahallesi olmak üzere Kudüs'e yönelik tüm baskın, saldırı ve provokasyonların durdurulmasının gerekliliğine dikkat çekilirken, son işgalci siyonist vahşetinde birçok sivil yerleşim yerinin tarumar edildiği Gazze Şeridi’nin yeniden imarı ve şehre uygulanan ablukanın kaldırılmasının önemine vurgu yapıldı.

"Düşman saldırılarına karşı kahraman mücahidlerimizin eli her zaman tetiktedir." denilen açıklamada, işgalci siyonistlerin, Filistin halkının ve direniş güçlerinin herkesi şaşkına çeviren başarılarını örtbas etme ve zedelenen imajını düzmece yalanlarla onarma girişiminde bulunduğuna dikkat çekildi.

Konuya ilişkin HAMAS ise, Yahudi yerleşimcilerin işgal altındaki Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde bulunan Mescid-i Aksa'ya yönelik sistematik baskınlarını protesto için cuma günü düzenlenecek öfke eylemlerine katılma çağrısında bulundu. (İLKHA)