Memur-Sen Başkanı Yalçın: Büyüme Rakamları Maaşlara Yansımıyor

Memur-Sen Başkanı Yalçın, “Bordrolar dikkate alındığında ekonomik olarak bir küçülmeyle karşı karşıyayız. Her ne kadar %7’lik bir büyüme açıklanmışsa da bu büyüme bizim bordrolarımıza yansımıyor. 6. Dönem Toplu Sözleşme bu sorunları tamir ve tadil edecek” dedi.

Ekleme: 03.06.2021 08:27:05 / Güncelleme: 03.06.2021 08:27:05 / Ekonomi
Destek için 

DOĞRUHABER / Hasan Işık

Sayısı 6 milyonu aşan kamu görevlisi ve emeklisinin 2022-2023 yılları arasında mali ve sosyal haklarının belirleneceği 6. Dönem Toplu Sözleşme için süreç başladı. 1-31 Ağustos 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilecek toplu sözleşme görüşmelerinde Memur-Sen, Kamu-Sen ve KESK Konfederasyonlarına, Memur-Sen ile birlikte hareket etme çağrısı yaptı. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, özel bir TV kanalının canlı yayınında 6. Dönem Toplu Sözleşmede Kamu-Sen ve KESK Konfederasyonlarına Memur-Sen tarafından yapılan birlikte hareket etme çağrısını değerlendirdi. 

KAMU GÖREVLİLERİNİN EKONOMİK OLARAK SIKINTIDA

Bordrolar dikkate alındığında kamu görevlilerinin ve memur emeklilerinin ekonomik bir küçülme yaşadıklarını ifade eden Yalçın, “ Geride bıraktığımız 5. Dönem Toplu Sözleşme’de, Kamu İşvereniyle bir mutabakat sağlanamamış, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu kamu işvereninin kararını tasdik etmişti. Bu iki yıl içerisinde pandeminin de getirdiği ekonomik şartlar boyutuyla kamu görevlileri ve emeklileri ciddi anlamda zorluklarla karşılaştılar. Bordrolar dikkate alındığında ekonomik olarak bir küçülmeyle karşı karşıyayız. Her ne kadar %7’lik bir büyüme açıklanmışsa da bu büyüme bizim bordrolarımıza yansımıyor. 6. Dönem Toplu Sözleşme bu sorunları tamir ve tadil edecek.” diye konuştu.

EMEK ÖRGÜTLERİ BİRLİKTE HAREKET ETMELİ

  1. Dönem Toplu Sözleşme’de masada bulunan konfederasyonlar olarak birlikte hareket etmenin kamu görevlilerinin pazarlık masasındaki elini güçlendireceğine işaret eden Yalçın, “Kamu Görevlileri Sendikaları Heyet Başkanlığını deruhte eden bir konfederasyon başkanı olarak masanın bileşenlerine bu toplu sözleşmede Memur-Sen ile birlikte hareket etme çağrısını içeren mektuplarımızı Pazartesi sabah Kamu-Sen ve KESK’e ilettim. Başkanlarını telefonla arayarak kamu görevlileri olarak 6. Dönem Toplu Sözleşme’de birlikte hareket edebilme imkânlarını konuşmayı ve Memur-Sen ile birlikte hareket etmenin kamu görevlilerine sağlayacağı faydaları ifade ettim.” dedi.

KAMU-SEN’DEN ÇAĞRI, KESK’TEN ERTELEME

Kamu-Sen’den yapılan çağrının Memur-Sen’in teklifinin olumsuz bakmadıklarını gösterdiğini söyleyen Yalçın, “Bizim bu teklifimizden sonra Kamu-Sen’den karşı bir çağrı yapıldığını görüyorum ve teklifimizin kabul gördüğünü düşünüyorum. Ancak henüz resmi bir geri dönüş tarafımıza yapılmadı. KESK ise 12 Haziran’da genel kurul toplantılarının olduğunu, yeni yönetimin bu teklifi gündeme almasının daha isabetli olacağını ifade ettiler. Toplu sözleşme masasında bulunan konfederasyonlar olarak toplu sözleşmede sendikalar arası bir çatışmanın değil kamu görevlilerinin beklentilerinin karşılanması noktasında dayanışmanın vücut bulmasını bekliyoruz.” diye konuştu.

İlgili Haberler