Büyükbaş kurbanlık fiyatları erken açıklandı

Malatya İli Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Taneli, vatandaşların kurbanlarını bütçesine göre ayarlayabilmeleri için bu yıl büyükbaş kurban fiyatlarını erken açıkladıklarını söyledi.

Ekleme: 02.06.2021 16:40:16 / Güncelleme: 02.06.2021 16:48:38 / Güncel / Malatya Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Başkan Taneli, yaklaşan mübarek Kurban Bayramı nedeniyle Birlik binasında Başkan yardımcısı Abbas Aslan ile birlikte yaptığı basın açıklamasında, kurban fiyatlarını duyurdu.

 

Taneli, Birlik olarak yetiştiriciler ve esnaflarla yapılan istişareler neticesinde; randımanlı tosun fiyatının canlı kilogramının 30 TL, randımansızının 29 TL, ham düve canlı kilogram fiyatının 28 TL, canlı inek fiyatının da 26 TL olarak uygun görüldüğünü belirtti.

Mehmet Taneli

“Geçen yıl ki hassasiyeti bu yıl da bekliyoruz”

20 Temmuz Salı gününün mübarek Kurban Bayramı olduğunu anımsatan Taneli, “Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Coronavirus’un etkisi devam ediyor. Bu nedenle de geçen yıl olduğu gibi öncelikle kurban kesecek kardeşlerimizi şimdiden dikkatli olmaları konusunda uyarıyoruz. Hem kurban alırken hem kurban kesimi esnasında mümkünse kalabalık ortamlara girilmesin. Mecburi girilmesi gereken alanlara ise maskesiz girilmemesini ve çok dikkatli davranmalarını tavsiye ediyoruz. Kesim alanlarını hazırlayacak olan arkadaşlarımızın da yine öncelikle bu konuyu dikkate alarak kurban satış, kesim ve hizmet alanlarını bu sürece göre hazırlamaları gerekiyor. Geçtiğimiz yıl bu hassasiyeti gördük. Kurban kesim alanlarında kolonya, dezenfektan maske bulunduran işletmeler oldu. Aynı hassasiyetin bu yıl da gösterilmesini bekliyoruz.  Kurban kesecek vatandaşlarımızın hijyen kurallarına dikkat ederek eldiven ve maske kullanarak alanda bulunmasını istiyoruz. Üreticilerimizin randevu sistemi şeklinde müşterilerine saat vererek çağırmalarını, kalabalık alan oluşturulmamasına dikkat edilmesini istiyoruz. Randevular titizlikle ve dikkatle ayarlanmalıdır.” dedi.

“Fiyatları düşük tuttuk”

Kırmızı Et Üreticileri Birliği olarak büyükbaş hayvan fiyatlarını bu yıl biraz erken belirlemeye gayret ettiklerini kaydeden Taneli, “Çünkü vatandaşımız bütçesini ona göre ayarlıyor. Fiyat yükselmesinin başlıca nedeni yem ve ham dana fiyatlarından kaynaklanmaktadır. Yem fiyatları yüzde yüz artmasına rağmen fiyatları düşük tuttuk ki kurban kesecek kardeşlerimiz kurbanlarını rahat kesebilsinler. Şimdiden üreticilerimizin emeklerinin boşa gitmemesi ve kurban kesecek kardeşlerimizin de kurbanlarının inşallah kabul olmasını temenni ediyoruz.” dedi.

Taneli, “Birlik olarak bu yıl belirlediğimiz fiyatlar şu şekilde oldu. Randımanlı tosun fiyatı canlı kilogram olarak 30 TL, randımansız 29 TL, ham düve canlı kilogram fiyatı 28 TL, canlı inek fiyatı da 26 TL olarak yetiştiriciler ve esnaflarla yapılan istişareler neticesinde birliğimiz tarafından uygun görülerek belirlenmiştir. Şimdiden bütün kardeşlerimizin Kurban Bayramı’nı kutluyor, İslam alemine hayırlar getirmesini niyaz ediyoruz.” açıklamasında bulundu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Haberler İlgili Videolar İlgili Galeriler