Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yazılı açıklamada, şehrin mutfağı ile özdeşleşmiş lezzetleri korumak ve tanıtmak amacıyla Alenazik, Lebeniye çorbası, Antep doğrama, Antep yoğurtlu patates ve Antep süzek yapması yemeklerinin coğrafi işaret tescilinin alındığı belirtildi.
Mutfağı ile dünya çapında ün kazanan Gaziantep’e ait yöresel yemeklerden olan yemeklerin coğrafi işaret tescilinin yapıldığı belirtilen açıklamada, “Böylelikle el sanatları ve tarım ürünlerinin yanı sıra yöresel yemeklerin önemli yer tuttuğu 55 coğrafi işaretli ve 1 geleneksel ürün ile Gaziantep Türkiye’nin en fazla tescilli ürüne sahip şehir unvanını korurken, Büyükşehir Belediyesi ve şehirde bulunan farklı kurumların yürüttüğü faaliyetler kapsamında 47 ürünün tescili için çalışmalar sürüyor.” denildi. (İLKHA)