CHP'li Ağbaba Müslümanları mı lanetliyor?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı programda Ayasofya Camii imamının ettiği duayı kendi dini üzerinden lanetledi.

Ekleme: 31.05.2021 21:37:18 / Güncelleme: 31.05.2021 21:37:18 / Güncel
Destek için 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, CHP Malatya İl Başkanlığı’nda yaptığı açıklamada Müslümanları hedef aldı.

Kemalist vesayetin kalıntısı CHP’nin Genel Başkan Yardımcısı Müslümanları lanetlerken Kemalizm’in ismini aldığı şahsiyeti kutsallaştırmaya devam etti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Ayasofya Camii imamına “meczup” diye hakaret ederken, Müslümanların edilen duaya amin demesine içerledi ve: “Burada lanetlenmesi gereken bu duaya ‘âmin’ diyenlerdir” diyerek kin kustu.

Ağbaba, "Bir meczup Türkiye’de yaşayan herkesin gözünün içine baka baka herkesin Atasına ‘kâfir, zalim’ diyor ve işlem yapılmıyor. Bu anlayış bu ülkede var olması bile herkesi üzmektedir. Burada lanetlenmesi gereken bu duaya ‘âmin’ diyenlerdir. Lanetlenmesi gereken bunlara bu cesareti verenlerdir. Biz bu cesareti verenleri lanetliyoruz. Ey Erdoğan, yüreğin yetiyorsa sen de bu cümleleri söyle. ‘İki ayyaş’ dediğin insanlar bu ülkenin kurucularıdır." açıklamasını yaptı. Kendi atasını herkesin atası kılan, vesayetçi kafatası zihniyetine aykırı düşünen herkesi yargılayan ve hakaretler ile boğan CHP’nin Genel Başkan Yardımcısı, öte yandan da Kemalizm’in özgürlükler sunduğunu iddia etmeye devam ediyor.

Veli Ağbaba, CHP’nin, “Kemalizm ve sözde özgürlükçü anlayışı” ile nasıl bir çelişki içerisinde kaldığını da bu sözleri ile yeniden gözler önüne sermiş oldu.

İslam dinine her daim mugayir olmayı tercih eden CHP’nin, atasına sözde sahip çıkmaya çalışırken takındığı tutumunun partizanlıktan ve bağnazlıktan hiçbir farkı olmadığı aşikar bir şekilde görülüyor.

Kaynak: haksöz haber