Mavi Marmara Şehidi Ali Haydar Bengi mezarı başında anıldı

​Mavi Marmara saldırısının 11'inci yıldönümü münasebetiyle bir araya gelen Diyarbakır İslami Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri sabah namazı sonrası Mavi Marmara Şehidi Ali Haydar Bengi'nin mezarı başına gelerek basın açıklaması düzenledi.

Ekleme: 31.05.2021 10:09:30 / Güncelleme: 31.05.2021 11:13:06 / Güncel / Diyarbakır Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

31 Mayıs 2010'da Gazze'deki ablukayı kırmak için Filistinli Müslümanlara yardım götüren "Mavi Marmara" gemisi, siyonist rejim tarafından saldırıya uğramış, yaşanan saldırı sonucunda 10'u saldırı anında birisi ise uzun süre sonra tedavi gördüğü hastane olmak üzere toplam 11 kişi şehit olmuştu. Yine aynı saldırıda 60'a yakın yardım gönüllüsü de yaralanmıştı.

 

Siyonist işgal rejiminin uluslararası sularda Gazze Özgürlük Filosu'na düzenlediği saldırının üzerinden 11 yıl geçti. Yapılan saldırıda şehid edilenlerden Ali Haydar Bengi, şehadetinin yıl dönümünde mezarı başında anıldı.

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesi Yeniköy Nur Camii'nde bir araya gelen STK temsilcileri, sabah namazından sonra Yeniköy Mezarlığında Şehid Ali Haydar Bengi'nin kabrini ziyaret ederek okunan Yasin-i Şerif'in ardından mezarı başında basın açıklaması yaptı.

Yapılan basın açıklamasını Mavi Marmara Gazisi Barış Oktay okudu.

Mavi Marmara'nın şehitlerinin tüm dünyada unutulmaz bir kardeşlik destanı ile hatırlandıklarını belirten Oktay, şehadetlerle beraber Türkiye ile Filistin arasında sağlam ve yıkılmaz bir köprünün oluştuğunda dikkati çekti.

"Mavi Marmara şehitleri tüm dünyada unutulmaz bir kardeşlik destanıyla anılıyor"

Bugün, bu kutlu seferin şehitleri ve Şehit Ali Haydar Bengi'nin tüm dünyada hayırla ve minnetle yad edildiğini hatırlatan Oktay, "Mavi Marmara'nın şehitleri tüm dünyada unutulmaz bir kardeşlik destanının kahramanları olarak hatırlanıyor. Mavi Marmara'nın şehitleriyle beraber Türkiye ile Filistin arasında sağlam ve yıkılmaz bir köprünün var olduğu ve bu bağın güçlendiğine tüm dünya Müslümanları şahit olmuştur." dedi.

Oktay, "Adeta İstanbul Ayasofya'dan, Diyarbakır Ulu Camii'den Mescid-i Aksa'ya açılan hayırlı bir yolun kapısı aralanmıştır. Mavi Marmara kutlu seferinin tüm şehitleri Filistin özgürlük mücadelesinin bir parçası olmuştur." ifadelerini kullandı.

Kudüs özgürleşmediği sürece davalarından vazgeçmeyeceklerine vurgu yapan Oktay, "Mavi Marmara şehitlerinin 11'inci yılında bir kez daha tüm dünyaya haykırıyoruz: Bizler onurlu Filistin mücadelesinin gür sesi olmaya devam edeceğiz. Bizler insanlık dışı muamelelerle kuşatılan Gazze'yi, işgal edilmiş Kudüs'ü, Mescid-i Aksa'yı ve tüm Filistin'i insanlık onuru adına özgürleştirmek için yola çıkmış kişiler olarak bu amaca ulaşmadan yolumuzdan dönmeyeceğimizi bir kez daha ilan ediyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)









Haberin Videosunu İzle
İlgili Haberler İlgili Videolar