Köy köy dolaşıp, 1000 adet canlı tavuk dağıttılar

Tunceli'de 'Uğur Böcekleri' isimli yardımsever gençler, geçen yıl diktikleri sebze meyveleri ihtiyaç sahiplerine dağıtmışlardı. Bu kez de köy köy gezip canlı tavuk dağıttılar.

Ekleme: 30.05.2021 10:20:45 / Güncelleme: 30.05.2021 10:23:03 / Güncel
Destek için 

Tunceli'de köy köy gezip canlı tavuk dağıttılar
Tunceli'de 'Uğur Böcekleri' isimli gönüllü yardımsever gençler, ihtiyaç sahibi insanları yalnız bırakmıyor.

Geçen yıl 33 dönümlük araziye sebze meyve dikip ihtiyaç sahiplerine dağıtan yardımseverler, pandemi döneminde uzaktan eğitim alma imkanı olmayan yüzlerce çocuğa da tablet hediye etmişti.

Bu sefer de köy köy gezip canlı tavuk dağıttılar.

İYİLİK HAREKETİ BÜYÜDÜ
Mazgirt ilçesinde kamu personeli olan Seda Canpolat'ın (29), sosyal medyada 'Uğur Böceği Dayanışması' ismiyle açtığı hesap, günden güne büyüdü.

Çok sayıda gönüllü genç, Seda Canpolat'ı yalnız bırakmayıp, hayır işlerinde kendisine eşlik etmeye başladı. Sosyal medya üzerinden açılan hesapla, hayırsever vatandaşlardan bağış toplandı.

Toplanan yardımlar, ilk başta Elazığ ve Van depremlerinde mağdur olan ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtıldı. Gençler, daha sonra toplanan bağışlarla köylerde çocuklar için park yaptı, çatısı olmayan vatandaşların evine çatı kurdu.

BİN ADET TAVUK İLE TAVUK YEMİ DAĞITTILAR
Yaptıkları yardımlarla yetinmeyen gençler, bu yıl da ‘Balık vermeyi değil, balık tutmayı öğret’ sözünden esinlenip, köy köy gezerek ihtiyaç sahibi ailelere hayvancılıkta gelir elde etmeleri için tavuk dağıttı.

Yurt içi ve yurt dışından toplanan bağışlarla, 7 ilçeye bağlı köyleri gezip, bin adet tavuk ile tavuk yemi dağıtan gençler, bu tavukların yaptığı yumurtaları da köylülerden satın alarak, ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak.

‘'İYİLİK YAPMAK İSTİYORSAN BALIK TUTMAYI ÖĞRET’'
Konfüçyüs’ün, 'Bir kişiye iyilik yapmak istiyorsan, ona balık verme, balık tutmayı öğret' sözünden esinlenerek, vatandaşlara tavuk dağıttıklarını anlatan Canpolat, “İnsanlara erzak vermek yerine, bu tarz bir şey yapmayı düşündük. Her ailemize, ilk etapta 50 tane tavuk ve bir torba yem verdik. Bunlar başlangıç aşaması. Bundan sonra da denetimlerini yapacağız. 6 ay sonra 50 tane daha tavuk kendilerine vereceğiz. Bu şekilde onları üretime kazandıracağız. İnsanlar tavukları beslesin ve yumurtalarını satarak, ev bütçesine katkı sağlasın. Genelde erzak kolileri dağıtılıyor. Bu, kesin çözüm değildir. Biz de üreterek geçimlerini sağlayabilecekleri tavukları dağıttık. Bu şekilde insanlar daha mutlu olacaklardır, eminiz buna. İlk etapta bir ailemize inek almıştık, ama inek çok maliyetli. Tavuğun masrafı çok düşük ve sürekli bir kazanç. Bu nedenle tavukta karar kıldık. Keçi dağıtımını da düşünüyoruz. Maddi durumu kötü olan kişilere, kurbanlık keçi vereceğiz” diye konuştu.

Hozat’ın Yenidoğdu köyünde yaşayan ve gençlerin duyarlı hareketinden dolayı duygulandığını dile getiren Aslı Güler (73) ise “Bize tavuk verdiler. Bu güzel gençlerden Allah razı olsun. Kendilerine çok teşekkür ederim. Tavukları beslerim, yumurtasını satarım, ihtiyacımı karşılarım” dedi.

(AA)