israillilerden Filistinlilere destek gösterisi

Kudüs'ün Şeyh Cerrah Mahallesi'ndeki Filistinliler, kaybetme riskiyle karşı karşıya oldukları evlerini korumak için mücadelelerini sürdürüyor. Bir grup israilli aktivist ise yerlerinden edilmek istenen Filistinlilerin yanında olduklarını göstermek için gösteri düzenledi.

Ekleme: 29.05.2021 00:53:44 / Güncelleme: 29.05.2021 01:01:42 / Dünya
Destek için  Haberin Videosunu İzle
Kudüs`ün Şeyh Cerrah Mahallesi`nde toplanan israilli aktivistler, işgal rejiminin Filistinlilere ait bazı evleri boşaltma kararını protesto etti.
Şeyh Cerrah Mahallesi`nde ne oluyor?
Şeyh Cerrah Mahallesi`nde ne oluyor?
Bir Yahudi yerleşim örgütünün Şeyh Cerrah Mahallesi`nde bazı arazileri 1948`den önce satın aldığı iddiasıyla açtığı dava sonucunda siyonistlerin yanlı yargı makamları, mahalledeki Filistinli aileleri evinden tahliye etme çabalarını sürdürüyor.
Bölgede yaşayan 27 Filistinli aile yıllardan bu yana devam eden davalar gölgesinde korku ve endişe içinde yaşıyor.
Kudüs Sulh Mahkemesi, Yahudi yerleşimcilerin talebi üzerine 2019`da Şeyh Cerrah Mahallesi`nde oturan 12 Filistinli ailenin, evlerini yerleşimcilere bırakmak için boşaltmaları yönünde karar vermişti.
Karara göre, bu ailelerden 4`ünün Ocak 2021`de evlerini boşaltmaları gerekiyordu. Ailelerin itirazı üzerine kararın temyiz edilerek yeniden mahkeme sürecinin başlaması kararlaştırılmış ancak siyonistlerin Merkezi Mahkemesi, şubat ortalarında bu 4 ailenin itirazını reddetmişti.
İşgal rejiminin Merkezi Mahkemesi, bu yılın başında 7 ailenin, evlerini Yahudi yerleşimcilere bırakmak üzere boşaltması kararı vermişti. siyonist Yüksek Mahkemesinde 9 Mayıs`ta görülen duruşmada, nihai karar hazirana ertelenmişti.
 
Kaynak: AA
Haberin Videosunu İzle
İlgili Haberler İlgili Videolar İlgili Köşe Yazıları