Hazreti Yunus’u romanlaştıran Aydın: Amacım sanat yoluyla gençleri Kur’an-i değerlerle tanıştırmak

Yeni kitabı “Kaçak Yolcu” hakkında konuşan Yazar Sadullah Aydın; iman, aşk, imtihan, hidayet, sabır, davaya bağlılık, Allah sevgisi, ahiret bilinci gibi konuları içinde barındıran Hazreti Yunus Kıssasını roman diliyle yazdığını belirtti.

Ekleme: 26.05.2021 15:25:20 / Güncelleme: 26.05.2021 15:26:22 / Kültür & Sanat / Batman Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Sadullah Aydın’ın 13’üncü kitabı “Kaçak Yolcu” raflardaki yerini aldı. Siyerden ve Kur’an kıssalarından, Peygamberlerin hayatından seçtiği konuları edebiyat, roman ve öykü yoluyla işleyen Yazar Aydın, yeni romanında da büyük Peygamberlerden birinin hayatını işliyor.

 

Aydın’ın “Kaçak Yolcu” adlı romanı Hazreti Yunus’un ders ve ibretlerle dolu hayatını konu ediniyor. Hazreti Yunus kıssasının Kur’an’ın en anlamlı, en güzel ve etkileyici kıssalarından biri olduğunu belirten Aydın, İLKHA muhabirine, amacının bu yolla genç nesilleri İslami, Kur’an-i değerlerle tanıştırmak olduğunu söyledi.

Hazreti Yunus olayının belki de Türkiye ve dünyada ilk defa roman yoluyla okuyucunun karşısına çıktığını belirten Aydın, gençleri bu tür romanlar okumaya çağırdı. Büyük emek ve araştırmaların ürünü olan bu tür romanların gençlere çok şey katacağını ifade eden Aydın, İslami kitap ve romanlardan uzak olan genç nesillerin Batı kültürünün etkisinde kalma tehlikesi olduğunu söyledi.

“Kaçak Yolcu” romanının gençlerin ilgisini çok çekeceğine inanıyorum”

13’üncü eseri olan “Kaçak Yolcu” kitabının içeriği hakkında bilgiler paylaşan Sadullah Aydın, “Kaçak Yolcu’ adlı kitap 13’üncü eserimdir. Bir gençlik romanıdır. Hazreti Yunus’u anlatan bir romandır. Gençlik yıllarımdan beri merak ettiğim ve romanlaştırmak istediğim bir Kur’an kısasıdır. Hazreti Yunus’un hayatında birçok ders ve ibretler vardır. İman, aşk, imtihan, hidayet, sabır, davaya bağlılık, Allah sevgisi, ahiret bilinci gibi bütün bu konuları içinde barındıran bir kıssadır. Hazreti Yunus’un başından geçen olaylar aynı zamanda gençlerin de ilgisini çeken olaylardır.”

“Kanaatimce Hazreti Yunus’u anlatan başka bir roman Türkiye’de, hatta dünyada yok”

“Hazreti Yunus’un, Kur’an’ın en güzel, anlamlı ve dikkat çekici olan kıssalarından biri olan Hazreti Yusuf’un hayatına benzeyen bir hayatı var.” diyen Aydın konuşmasına şöyle devam etti:

“Hazreti Yunus’un hayatını yaklaşık 6 ayda bitirip romanlaştırdım. Kitabın hacmi küçük olabilir ama bir romanı ve eseri yazmak kolay ve basit değil. Hazreti Yunus’un hayatını çok araştırdım ve kanaatimce ne Türkiye’de ne de dünyanın hiçbir yerinde Hazreti Yunus’a has bir roman çalışması göremedim. Hazreti Yunus’un hayatını yazarken birçok tefsir kitabından ve Kur’an-ı Kerim mealinden yararlandım. Aylarca yaptığım araştırmalardan sonra kitabı yazmaya başladım. Hazreti Yunus’un hayatını roman dilinde anlatan bu kitabım Türkiye’de ve dünyada bir ilktir.”

“Bir eser yazmak; yazarın aylarını hatta yıllarını alıyor”

Aydın, “Hazreti Yunus’un hayatını yazmamdaki amacım Kur’an kıssalarıyla gençlere; Allah sevgisini, imanı, ahiret bilincini, İslami değer ve öğretileri anlatmaktır. Ve Kur’an ile gençler arasına bir köprü görevini görmektir. Ne yazık ki günümüzde gençler eskisi gibi kitap okumuyor. Hâlbuki yazarlar, edebiyatçılar bir eseri yazmak için aylarını hatta yıllarını vererek uzun çabalar sonucunda yazıyorlar. Yazılan bu eserler birkaç günde okunabileceğine rağmen yine de okunmuyor maalesef.” dedi.

“Toplumumuz emperyalist kültürünün saldırısı altındadır”

İslami kitap ve romanları okumayan gençlerin emperyalist batının etkisi altında kaldığına işaret eden Aydın, şunları söyledi:

“Şunu da özellikle belirtmek isterim ki gençlerimiz, toplumumuz emperyalist kültürünün saldırısı altındadır. Batılılar sinema, roman, tiyatro, sanat ve edebiyat yoluyla gençlerimizi zihinsel yolla iğfal ediyorlar. Bu nedenle bu tür İslami eserlerin gençlere faydası çok vardır. Bu eserler gençlere Allah ile İslami değerler arasında köprü vazifesini görüyor. Bu nedenle annelere, babalara, eğitimcilere bu tür kitapları gençlere okutmalarını tavsiye ediyorum. İnşallah bu alanda roman yazma çalışmalarımızda devam edecektir.”(İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler