YKS sınavı hafta sonu yapılacak

Milyonlarca öğrencinin üniversite hayalini gerçekleştirmek için yoğun emek vererek hazırlandığı YKS sınavı bu hafta sonu yapılacak.

Ekleme: 21.06.2021 14:50:23 / Güncelleme: 23.06.2021 12:19:38 / Eğitim
Destek için 

Milyonlarca öğrencinin üniversite hayalini gerçekleştirmek için yoğun emek vererek hazırlandığı YKS sınavı bu hafta sonu yapılacak. İşte YKS ne zaman yapılacak? Sınav salonuna en son saat kaçta giriş yapılacak? sorularının cevabı....

YKS ne zaman?
Yükseköğretim kurumları sınavı(YKS) ; TYT, AYT, YDT olmak üzere üç oturumda 26-27 haziran tarihlerinde yapılacak.
TYT ne zaman?
Birinci oturum olan Temel Yeterlilik Testi TYT 26 Haziran 2021 tarihinde saat 10:15'te uygulanacak.
AYT ne zaman?
İkinci oturum olan Alan Yeterlilik Testi AYT 27 Haziran 2021 tarihinde saat 10:15'te uygulanacak.
YDT ne zaman?
Üçüncü oturum olan Yabancı Dil Testi YDT 27 Haziran 2021 tarihinde 15:45'te uygulanacak.
Sınav ertelenecek mi?

2020 yılında ÖSYM'nin bazı sınavları pandemi sebebiyle ertelenmişti. Ancak bu yıl YKS tarihinde değişiklik konusunda bir karar verilmedi. Dolayısıyla YKS ertelenmeyecek ve belirtilen tarihte yapılacak. Tam kapanma sürecinde vaka sayılarında gözle görülür bir azalma yaşanması sebebiyle sınav erteleme kararı söz konusu olmadı. Ancak yine de virüs yayılımını önlemek adına sınav merkezlerinde maske, mesafe ve hijyen kurallarına dikkat edilecek. Adaylar HES kodu ile sınav binalarına alınacak.

En az 0,5 ham puan şartı

2021-Temel Yeterlilik Testi (TYT), Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ile Yabancı Dil Testi'nde (YDT) ağırlıklı puanların hesaplanabilmesi için adayların temel matematik testi veya Türkçe testinde en az 0,5 ham puan ile AYT ve YDT'de ağırlıklı puanların hesaplanabilmesi için de adayların ilgili testlerin en az birinden en az 0,5 ham puan almaları gerekiyor.

Adayların dikkat etmesi gerekenler

Adayların sınava girerken, ilgili oturuma ait sınava giriş belgesi, nüfus cüzdanı veya fotoğraflı T.C. kimlik kartı veya geçerlilik süresi dolmamış pasaportun aslının yanlarında bulundurması gerekiyor. Sınava girişte fotoğrafsız kimlik belgesi kabul edilmeyecek. Bu nedenle nüfus cüzdanı veya T.C. kimlik kartında fotoğrafı olmayan adayların fotoğraflı T.C. kimlik kartını edinmeleri gerekiyor.

Belli saatlerden sonra binalara giriş yapılamayacak

Adaylar, TYT ve AYT için saat 10.00'dan sonra, YDT için saat 15.30'dan sonra sınav binalarına alınmayacak.

Yanınıza sınav giriş belgenizi ve fotoğraflı geçerli kimlik belgenizi almayı unutmayın.

YKS’ye girecek tüm adaylara başarılar dileriz.

İlgili Haberler