İŞGALCİ SALDIRGANLIK DEVAM EDİYOR

Filistin direnişine karşı savaşta büyük bir hezimete uğrayan terörist israil rejimi, 21 Mayıs’ta varılan ateşkes anlaşmasına rağmen Mescid-i Aksa’ya saldırmaya ve Filistinlileri rahatsız etmeye devam ediyor. Terörist rejim, kısa tarihi boyunca her zaman yaptığı gibi bu anlaşmayı da ihlal ederek ne kadar güvenilmez olduğunu bir kes daha kanıtlıyor. Filistinli grupların direnişiyle Mescid-i Aksa’dan çekilen siyonist çeteler, Pazar gününden bu yana kutsal mekana baskınları tekrar başlattı. Öte yandan işgal polisi, son 2 haftalık süreçte işgal topraklarında yaşayan 1500’den fazla Filistinliyi alıkoyduğunu açıkladı.

Ekleme: 26.05.2021 07:11:58 / Güncelleme: 26.05.2021 08:05:44 / manşetler
Destek için 

AKSA’YA SALDIRIYORLAR

Terör rejimi israile bağlı polislerin eşlik ettiği onlarca işgalci siyonist, varlıklarıyla Mescid-i Aksa'yı kirletmeye devam ediyor.

Kudüs İslami Vakıflar İdaresinden bir yetkili, Anadolu Ajansı’na yaptığı açıklamada, 79 işgalcinin, Mescid-i Aksa'nın güneybatısındaki El-Meğaribe (Fas) Kapısı'ndan Harem-i Şerif'e baskın düzenlediğini belirtti. Yetkili, işgal polisi korumasındaki çetenin, Harem-i Şerif'in avlularında dolaştıktan sonra kutsal mabetten ayrıldığını kaydetti.

İşgalcilerin Harem-i Şerif'e düzenlediği bu tür baskınlar bölgede gerginliğin tırmanmasına neden oluyor.

İşgal rejimi, bu tür girişimlere göz yumarak Filistinlileri tahrik etmeyi amaçlıyor. İşgal polisi de bu baskınlarda işgal gruplarına koruma sağlıyor.

İŞGALCİLER 3 HAFTA ARADAN SONRA HAREM-İ ŞERİF'İ KİRLETMİŞTİ

İşgal polisinin eşlik ettiği 250’den fazla siyonist, yaklaşık 3 hafta aradan sonra ilk defa geçen pazar günü Mescid-i Aksa'ya girmişti.

İşgalciler, sık sık baskın düzenledikleri Aksa’ya, Filistinlilerin yoğun direnişi sebebiyle 4 Mayıs’tan bu yana giremiyordu.

Filistin Dışişleri Bakanlığı ise işgal polisinin korumasında siyonist çetelerin yeniden Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemesini, Gazze Şeridi’nde Filistin direnişi ile varılan ateşkesi güçlendirme çabalarının hafife alınması olarak değerlendirmişti.

KUDÜS İSLAMİ VAKIFLAR İDARESİNİN EGEMENLİĞİ İHLAL EDİLİYOR

İşgalci siyonistler, içinde Kıble Mescidi ile Kubbetu's Sahra Camisi'nin yanı sıra müze, medreseler ve büyük avlunun yer aldığı Mescid-i Aksa Külliyesi altında, sözde Süleyman Mabedi kalıntılarının bulunduğu iddiasıyla kazı çalışmaları yaparak Mescid-i Aksa’yı tahrip etmeye çalışıyor.

Sadece tahriple kalmayan siyonistler, küçük gruplar halinde ve işgal polisinin desteğiyle sıklıkla Mescid-i Aksa’ya baskın düzenleyip Filistinlilere gözdağı vermeye çalışıyor.

Mescid-i Aksa, terör rejimi israil ile Ürdün arasında 26 Ekim 1994'te imzalanan antlaşmaya göre Ürdün Vakıflar, İslami İşler ve Mukaddesat Bakanlığına bağlı Kudüs İslami Vakıflar İdaresinin himayesinde bulunuyor. Ancak terör rejimi, bütün anlaşmalarda yaptığı gibi bu anlaşmayı da tek taraflı olarak feshettiğini açıklamıştı.

1500 FİLİSTİNLİ ALIKONULDU

Terör rejimi bir yandan Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırılarını sürdürürken diğer yandan da işgale karşı sesini yükselten Filistinlileri alıkoyuyor.

İşgal polisi tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, son iki haftada işgal topraklarında bulunan ve terör rejimi tarafından “israil vatandaşı” olarak görülen 1550 Filistinlinin gözaltına alındığı, 150’si hakkında da iddianame hazırlandığı belirtildi.

Açıklamada, gözaltı dalgasının geçen hafta yaşanan olaylarla ilgili devam ettiğine vurgu yapılarak, Pazar gecesi 74 Filistinlinin alıkonduğu, "Düzen ve Kanunu Uygulama" ismi verilen operasyonun süreceği kaydedildi.

İşgal güçleri, alıkoyma furyasını bu hafta da sürdürüyor. İşgal askerlerinin pazartesi gecesi düzenlediği baskınlarda 19 Filistinlinin daha alıkonduğu belirtiliyor.

10 YAŞINDAKİ ÇOCUĞA DA ACIMADILAR

Terör rejimi, öldürürken de alıkoyarken de Filistinlilerin yaşına ve cinsiyetine bakmıyor.

İşgal polisi, Kudüs'ün kuzeyinde yer alan Beyt Hanina beldesinde 10 yaşındaki Filistinli bir çocuğu alıkoydu.

Doğu Kudüs’te faaliyet gösteren Vadi Hilve Enformasyon Merkezi, ismi belirtilmeyen Filistinli çocuğun alıkonma anına ilişkin görüntüleri yayınladı. Görüntülerde, 10 yaşındaki çocuğun alıkonurken kardeşlerinin, ağladığı ve serbest bırakılması için polise yalvardıkları görülüyor.

Görgü tanıkları işgal polisinin, çocuğu bir müddet polis aracında tuttuktan sonra salıverdiğini ifade etti.

MESCİD-İ AKSA’YA SAYGISIZLIK FİLİSTİNLİLERİ AYAĞA KALDIRMIŞTI

İşgal polisinin ramazan ayı boyunca Mescid-i Aksa'da cemaate müdahale etmesi ve işgal ordusunun Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları, işgal topraklarında bulunan Filistinlileri ayağa kaldırmıştı.

İşgalci Yahudilerle Filistinlilerin bir arada yaşadığı Lid başta olmak üzere Tel Aviv’e bağlı Bat Yam ve Akka gibi kentlerde taraflar arasında büyük çatışmalar yaşanmıştı.

Terör rejimi Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin, pek çok kentte işgalcilerle Filistinliler arasında yaşanan çatışmaların iç savaşa evirilebileceği uyarısında bulunmuştu.

İŞGAL TOPRAKLARINDA YAŞAYAN FİLİSTİNLİLERİN İSYANI

Terör rejiminin resmi istatistik merkezinin verilerine göre, işgal topraklarında yaşayan 9 milyona yakın nüfusun 2 milyonunu Filistinliler oluşturuyor.

Terör rejimi, işgal topraklarında yaşayan Filistinlileri uzun bir zamandır “israil vatandaşı” olarak sınıflandırıyor. Terör rejimi bu şekilde işgal yönetimi altında yaşayan Filistinlileri, diğer bölgelerde yaşayan ve “terörist” olarak gördüğü Filistinlilerden ayrı tuttuğunu iddia ediyor.

İşgal rejiminin onlarca yıldır yürüttüğü bu siyasetin başarısız olduğu, ilk defa Ramazan ayındaki saldırılarda görüldü. İşgal kentlerinde yaşayan on binlerce Filistinlinin, Mescid-i Aksa’ya ve Filistin direnişine destek gösterileri düzenlemesi, terör rejimini yetkililerini korkutuyor.

İŞGAL GÜÇLERİ RAMALLAH'TA 1 FİLİSTİNLİYİ ŞEHİT ETTİ

Öte yandan işgal rejimi, Filistinli kanı dökmeye devam ediyor. Filistinli direniş gruplarıyla varılan ateşkes anlaşmasından sonra bile terör rejimi, cinayetlerini durdurmadı.

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Ramallah kentinde işgal güçlerince vurulan bir Filistinlinin yaşamını yitirdiği belirtildi. Fetih Hareketi Seferberlik ve Örgütlenme Komiserliği Basın Sözcüsü Münir el-Cağub, yaptığı açıklamada, "Mustaribin" olarak bilinen işgalci sivil polislerin, Ahmed el-Fahd isimli Filistinlinin üzerine ateş açtığını söyledi. Cağub, El-Emari Mülteci Kampı'ndan olan Filistinli vatandaşın hayatını kaybettiğini ifade etti.

Görgü tanıkları da Mustaribin güçlerinin, Ummu'ş Şerayıt beldesinde bir araca ateş açtığını ve bir Filistinlinin yaşamını yitirdiğini aktardı.

GAZZE SALDIRILARINDA YARALANAN 2 KİŞİ DAHA ŞEHİT OLDU

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı da son rakamlarla, terör rejiminin Gazze’ye düzenlediği saldırılarda şehit olanların kişi sayısının 253'e yükseldiğini açıkladı

Sağlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, hastanelerde tedavi gören 2 Filistinli daha şehit oldu.

Öte yandan, sivil savunma ekipleri, Han Yunus'un doğusunda yürüttükleri enkaz çalışmaları sonucu saldırılarda şehit olan 4 kişinin cesedine ulaştı. Enkaz altından çıkarılanlar için cenaze törenleri düzenlendi.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, son rakamlarla terör rejiminin Gazze saldırılarında şehit olan kişi sayısının 253'e yükseldiği, bunların 66'sının çocuk, 39'unun da kadın olduğu bilgisi paylaşıldı.

Terör rejiminin Gazze Şeridi'ne 10 Mayıs'ta başlattığı saldırılar, Hamas ile varılan ateşkes doğrultusunda 21 Mayıs'ta yerel saatle 02.00'de sona ermişti.