Batmanlılar "Kudüs’ün Rengi" resim sergisine son günde ilgi gösterdi

HÜDA PAR Batman İl Başkanlığı, siyonist işgal rejiminin Kudüs ve Mescid-i Aksa'ya yönelik yaptığı zulmü göstermek amacıyla düzenlediği resim sergisine ikinci günde Batmanlılardan ilgi gördü.

Ekleme: 25.05.2021 21:05:19 / Güncelleme: 26.05.2021 10:10:29 / Kültür & Sanat / Batman Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Batman merkez Gülistan Caddesi’nde düzenlenen sergiye halk yoğun ilgi gösterdi. Resim sergisinde işgal rejiminin mazlum Filistin halkına yapmış olduğu zulmü gözler önüne seriyor.

 

Rehber TV'de yayınlanan "Günün Çizgisi" adlı programın çizeri Mikail Çiftçi, HÜDA PAR Batman İl Teşkilatının daveti üzerine "Kudüs’ün Rengi" temasıyla resim sergisine katıldı. 

Çiftçi, Batmanlı ressamlar ile birlikte Kudüs direnişini anlatan resimler çizdiler. Sergide çizilen resimler Filistin'e parası gönderilmek üzere satışa sunuldu.

Resim sergisine yoğun ilgi gösteren Batmanlılar, çeşitli tutarlarda fiyat biçilen resimleri Filistin'e katkı amaçlı satın aldılar.

"Karikatürlerimizi çizerken, oradaki direnişin ruhunu ve terör rejiminin zulmünü anlatmaya çalışıyoruz"

Terör rejimin saldırılarına direnen tüm direnişçilere selam ileten karikatürist ve ressam Mikail Çiftçi, fiili olarak Filistin için herkesin elinden geleni yapması gerektiğini belirtti.

Mikail Çiftçi, "Buradan direnişte olan kardeşlerimize destek olmak için kimi haber yapar, kimi şiir yazar, kimisi de bir resim çizer. Bizlerde direnişte bir taşımız ve terör rejimine bir darbemiz olsun diye karikatür çizmeye başladık. Karikatürlerimizi çizerken oradaki, direnişin ruhunu ve terör rejiminin zulmünü anlatmaya çalışıyoruz. Bu anlamlı sergiyi düzenleyen tüm kardeşlerimizden Allah razı olsun. Bu anlamlı sergide siyonist rejimin gerçek yüzü gösterilmek isteniyor. Burada yaptığımız resimleri canlı canlı çiziyoruz. Çizdiğimiz resimleri simgesel olarak satışa sunduktan sonra elde edilen geliri Filistin’e destek amacıyla kullanılacaktır."

"Zulmü engelleyemiyorsak bile bu sesi halka duyurmak istiyoruz"

HÜDA PAR Batman Kadın Kolları Başkanı Şükran Özdemir, resim sergisine yoğun ilgi gösteren vatandaşlara teşekkür ederek siyonist rejimin bir nebzede olsa vatandaşa göstermek istedikleri ifade etti.

Özdemir, "Siyonist işgal rejiminin zulmü yıllardır devam ediyor. Zalimler yine Ramazan ayının son haftasında Filistinli kardeşlerimize saldırdılar. HÜDA PAR olarak bu süreçte oradaki zulme tepki vererek, basın açıklamaları ve konvoylarla birçok etkinlik düzenledik. Bugün de HÜDA PAR Kadın Kolları İl Başkanlığı olarak resim sergisine katıldık. Zulmü engelleyemiyorsak ta en azından bu sesi halka duyurmak için yine meydanlardayız. İnşallah Filistin’in özgür olduğu günleri görür ve orada hep birlikte Mescid-i Aksa’da buluşuruz." ifadelerini kullandı.

"Filistin’de yaşananlar çok büyük bir zulümdür"

Sergiyi ziyaret etmek için gelen İlknur Salman adlı vatandaş, özellikle herkeste bilinç ve şuurun olması için bu tür faaliyetlerin sık sık olması gerektiğinin altını çizdi.

Salman, "Hem sanatçıların, hem ilim adamlarının, hem de yazarların bu konuda kesinlikle ses vermeleri gerektiğini düşünüyorum. Filistin için herkes elinden ne geliyorsa yapması gerekiyor. Çünkü Filistin’de yaşananlar gerçekten çok büyük bir zulümdür. O yüzden Filistin ve Gazze’deki kardeşlerimizin her daim arkasındayız." şeklinde konuştu.

"Yapılan zulmü durdurmak ve duyurmak açısından da çok faydalı bir etkinlik"

Bir diğer vatandaş Zehra Salman ise şunları söyledi:

Bence bu tür etkinlikler halkı bilinçlendirmek konusunda çok etkilidir. Bu nedenle her yerde yapılması gerekiyor. Çünkü bazı insanların buraya geldiklerini ve Filistin hakkında bir bilgi sahibi olmadıklarını görüyoruz. Bize soruyorlar bizde bilgilendiriyoruz. Yapılan zulmü durdurmak ve duyurmak açısından da çok faydalı bir etkinliktir. Yapılan etkinleri sosyal platformlarda paylaşarak daha çok kişinin bilgi sahibi olmasını sağlayarak zulmü engelleyebiliriz.

İki gün süren resim sergisi bugün saat 18.00'de son buldu. (İLKHA)











Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar