ABD'de anti BDS yasası, Siyonist rejimi dokunulmaz yapıyor

ABD'nin bazı eyaletlerinde uygulanan anti-BDS yasası, Amerikalı kurum ve işletmelere, eyaletle çalışmanın koşulu olarak Siyonist rejimi boykot etmeme ve aleyhine faaliyette bulunmama yemininin imzalanması şartını getiriyor.

Ekleme: 25.05.2021 19:22:56 / Güncelleme: 25.05.2021 19:22:56 / Dünya
Destek için 

ABD'nin Georgia eyaletinde, Siyonist rejimin boykot edilmesini ya da aleyhine faaliyet yürütülmesini engellemek için çıkarılan "Anti-BDS Yasası" aleyhine Federal Mahkemeden karar çıktı.

Amerika-İslam İlişkileri Konseyi (CAIR) tarafından yapılan yazılı açıklamada, BDS aleyhine açılan davada federal yargıcın ilgili eyalet yasasının anayasaya aykırı olduğuna hükmettiği belirtildi.

Açıklamada, 2 yıl önce Filistinlilerin insan haklarını savunan aktivist Abby Martin'in İşgal rejimi-Filistin sorunu üzerine yapacağı etkinliğin Georgia eyaleti yetkililerinin anti-BDS yasası kapsamında iptal etmesi üzerine 'ifade özgürlüğü ihlali' gerekçesiyle dava açıldığı bilgisi paylaşıldı.

CAIR'in ifade özgürlüğü ve Filistinlerin hakları konusunda mücadelesinin devam edileceği vurgulanan açıklamada, anti-BDS yasası konusunda daha önce de Teksas, Arizona ve Maryland'de açılan benzeri davaların kazanıldığı hatırlatıldı.