İnci kefalini avlamak martılara serbest

Yılın belli tarihlerinde Van Gölü'nden çıkarak yumurtalarını bırakmak için akarsulara ve derelere akın eden Van Gölü'nün endemik balığı inci kefali, martılara yem oluyor.

Ekleme: 25.05.2021 13:30:29 / Güncelleme: 25.05.2021 13:33:11 / Güncel / Van Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Dünyada sadece Van Gölü'nde yaşayan inci kefalinin, üremek için göç ettiği dereler ve akarsulardaki zorlu göç yolculuğu bütün engellere rağmen devam ederken, martılar da rahatça avlanmanın keyfini çıkarıyor.

 

Yumurtlama döneminde göle akan tatlı suyun akışının tersine yüzerek engelleri aşan balıkların martılar tarafından avlanması ilginç görüntüler oluştururken, bu sahneye tanık olanlar ise martılarla balıkların mücadelesini fotoğraflamaya çalışıyor.

15 Nisan 15 Temmuz tarihleri tatlı sulara göç eden inci kefali, bu göç sırasında kaçak avcıların hedefi haline gelmemesi için Van Valiliği öncülüğünde Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ), İl Jandarma Komutanlığı, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü ve Van Büyükşehir Belediyesi ekiplerince sıkı önlemler alınıyor.

Alınan tedbirlerle kaçak avcılığın önüne büyük oranda geçilirken, bu yasaklardan sadece martılar muaf oluyor. Derelerde yoğunlaşan balıklara rahatça ulaşabilen martılar, balıkları avlamak için birbirleri ile kıyasıya yarışıyor.(İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Haberler İlgili Videolar İlgili Galeriler