Şeyh Cerrah abluka altında İŞGALCİ ATEŞLE OYNUYOR

Filistin’deki en büyük sorunlardan biri olan siyonist işgalcilerin tecrit politikası, her geçen gün daha da tehlikeli bir boyuta dönüşmekte. Şeyh Cerrah’taki mahalle sahiplerini uluslararası tepkiler yüzünden zorla çıkaramayacağını anlayan siyonist işgal çetesi şimdi de mahalle sakinlerini uyguladığı hukuksuz abluka, haksız engellemeler ve tehditler ile yıldırmaya çalışmakta. Ancak siyonist işgalcilerin, Filistinli direniş grupları karşısında Gazze’de yaşadıkları büyük yenilginin izlerini üzerlerinden atamadan giriştiği bu adımlar, sonlarını hızlandıracak sebepler olarak görünmekte.

Ekleme: 25.05.2021 06:57:12 / Güncelleme: 26.05.2021 07:14:56 / manşetler
Destek için  Haberin Videosunu İzle

DIŞ HABERLER SERVİSİ 

İşgalci siyonistler, Filistin’i işgallerinden bu güne tecrit politikası ile Filistinlilerin yaşam alanlarını daraltmaya devam ediyor. Tüm dünyanın Nakbe yani Büyük Felaket olarak hatırladığı Filistinli mahalleleri yok edip yerine Yahudi yerleşimleri inşa etme girişimler Şeyh Cerrah mahallesi ile devam ediyor. İşgalci siyonistler dünya kamuoyunun duruma gösterdiği tepkileri görünce dikkatleri farklı alanlara çekerek tecrit planlarını devam ettirdi. Mahallede yaşayan 27 ailenin evlerini terk etmesi için elinden gelen her türlü yolu deneyen işgal rejimi uyguladığı abluka ile mahalleyi adeta açık hava cezaevine çevirmiş durumda.

MAHALLE SAKİNLERİ ENDİŞE İÇİNDE

Adeta kuşatma altına alınan Şeyh Cerrah Mahallesi’nde Filistinli ailelerin korku dolu bekleyişi sürüyor. Her gün yeni bir plan ile evlerinden çıkarılma tehlikesi ile karşı karşıya olan mahalle sakinleri evlerini bir an bile boş bırakmamaya önem gösteriyor.

Dünyanın dikkatini Gazze'deki saldırılara çekerek Doğu Kudüs’te bulunan Şeyh Cerrah mahallesindeki gaspını sürdüren işgal yönetimi buradaki evlere yerleştirdiği fanatik Yahudilerin eline silah verdi.

Mahallenin giriş ve çıkışını beton bloklarla kapatan ve askeri kontrol noktaları kuran işgal rejimi, Filistinli ailelerin evlerinden çıkmalarına ya da mahalle dışından Filistinlilerin girişine izin vermiyor.

Siyonist işgalciler ayrıca Şeyh Cerrah’ın giriş çıkışlarına 16 Mayıs’ta yapılan araçlı saldırı girişimi sonrası beton bloklar yerleştirmişti.

Filistinli ailelerin hareket kabiliyeti mahalle içinde dahi sınırlanırken, her evin önünde birkaç İsrail güvenlik gücünün beklediği de belirtildi. Mahalle sakinleri evlerinden çıkmaları halinde, güvenlik güçlerinin mahallenin askeri bölge ilan edildiğini iddia ederek, bir daha dönmelerine izin vermeyeceği endişesi taşıyor.

FANATİK YAHUDİLER EVLERİ GASP ETMEK İÇİN FIRSAT KOLLAMAKTA

Bir taraftan Şeyh Cerrah mahallesinde direnişe katılmak ve ailelerini ziyaret etmek için mahalleye giriş yapmak isteyen Filistinliler engellenirken, diğer taraftan evleri gasp etmek için fırsat kollayan fanatik Yahudi teröristlerin silahlı bir şekilde güvenlik güçlerinin gözetiminde kontrol noktalarından giriş yapmalarına izin verilmekte.

Bu tehlikeli durum karşısında gafil yakalanmamaya dikkat eden mahalle sakinleri, silahlı Yahudi teröristlerin olası bir baskınını önlemek amacıyla geceleri dahi uyumadıklarını da dile getiriyor.

İşgalci siyonist güvenlik güçleri ise mahalleye yönelik kuşatmayı kırmaya çalışan Filistinli protestocu gruplara plastik mermi, kokulu tazyikli su ve gaz bombasıyla müdahalede bulunuyor, görüntü almaya çalışan gazetecileri de hedef almaya devam ediyor.

SİYONİST İŞGALCİLER ŞEYH CERRAH'TA BİR GENCİ DAHA ŞEHİD ETTİ

Terör rejiminin adeta açık hava hapishanesine çevirdiği Şeyh Cerrah mahallesinde işgal rejimi bilinmeyen bir sebeple Filistinli bir gence silahla vurarak şehid etti.

İşgal altındaki Doğu Kudüs'te ikamet eden Filistinlileri göç etmeye zorlan işgal rejiminin saldırıları devam ediyor.  

Mahalle sakinlerini tehdit ve zorbalıkla evlerinden etmek isteyen işgal rejimi, dün de barbarlıklarına devam etti.

  “İŞGALCİ AKSA BASKINLARIYLA YENİLMEDİĞİNİ İSPAT ETMEYE ÇALIŞIYOR”

Mescid-i Aksa Hatibi Şeyh İkrime Sabri, siyonist işgalcilerin Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemelerine izin verilmesinin “Gazze Şeridi’ne açtığı savaşta yenilmediğini ispat çabası” olduğunu söyledi.

Filistin Enformasyon Merkezi'nde yer alan habere göre, Şeyh İkrime Sabri, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, işgal polisi himayesinde gerçekleştirilen baskınların yeniden başlamasının yol açacağı gerginlikten işgal rejiminin sorumlu olacağını belirtti.

 Mescid-i Aksa Hatibi, cumartesi sabahı yeniden başlayan baskınların, işgalcilerin Mescid-i Aksa üzerinde emelleri olduğunu gösterdiğine dikkat çekti.

Onlarca siyonist işgalci, dün ve önceki gün sabah saatlerinde işgal polisi himayesinde el-Mağaribe Kapısı’ndan girerek Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi.

Kudüslü kaynaklar, işgalcilerin üç hafta sonra ilk kez bu sabah Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemelerine işgal rejimince izin verildiğini belirtti.

Siyonist işgal rejimi, 28 Ramazan’da Mescid-i Aksa’ya düzenlediği baskın sırasında yaşanan çatışmaların ardından siyonist işgalcilerin Mescid-i Aksa’ya girdikleri el-Mağaribe Kapısı’nı kapatmıştı.

İŞGALCİ YAHUDİLERİN MESCİDE GİRİŞİ İÇİN MÜSLÜMANLAR CAMİDEN UZAKLAŞTIRILDI

Kaynaklar, işgal askerlerinin sabah erken saatlerden itibaren Mescid-i Aksa’nın avlusunda siyonist işgalcileri korumak için önlem aldığını, cemaati avludan uzaklaştırdığını ve Mescid-i Aksa bekçilerini darp ettiğini söyledi.

Mescid-i Aksa’yı Müslümanlar ve Yahudiler arasında ikiye bölmek isteyen işgal rejimi, bu planını hayata geçirecek zemini hazırlamaları için siyonist işgalcileri Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemeye teşvik ediyor.

GAZZE DİRENİŞİ İŞGALCİNİN PSİKOLOJİSİNİ BOZDU

Siyonist işgal rejiminin Filistin'e yönelik saldırılarına sert karşılık veren direniş gruplarının başlattığı Kudüs Kılıcı operasyonu nedeniyle yaklaşık 10 bin siyonist işgalcinin psikolojik tedavi için hastanelere başvurduğu ortaya çıktı.

Siyonist işgal rejiminin Mescid-i Aksa’yı Müslümanların ellerinden tamamen alma ve Filistin işgalini daha da ileri boyutlara taşıma emelleriyle Gazze’de başlattığı saldırılar, direniş guruplarının füzeleri ve Filistinli onurlu halkın izzetli duruşu karşısında büyük bir yenilgiyle sonuçlanmıştı. Hiç beklemedikleri bir tabloyla karşılaşan korkak siyonist işgalciler bu yenilgi karşısında ciddi psikolojik sıkıntılar yaşamakta.

Merkezi Filistin'in işgal edilmiş Tel Aviv şehrinde bulunan Yedioth Ahronoth gazetesi, işgal rejiminin Filistin'e yönelik saldırıları başlangıcından bu yana 10 bin siyonist işgalcinin psikolojik tedavi gördüğünü haberleştirdi.  

KADIN VE ÇOCUKLARI HEDEF ALAN İŞGALCİLERİN BÜYÜK YENİLGİSİ

Ramazan ayında Filistin'e yönelik saldırılarını yoğunlaştıran işgal rejimi 10 Mayıs'ta Gazze Şeridi'ne havadan ve karadan bombardımana başlamıştı. İşgal rejiminin barbar saldırılarına karşı Filistin direniş gurupları da "Kudüs Kılıcı" operasyonu başlatarak sert karşılık vermişti.

Filistin direniş örgütlerinden HAMAS'ın askeri kanadı İzzettin El- Kassam Tugayları ve İslami Cihad Hareketi'nin askeri kanadı Kudüs Seriyyeleri’nin tüm uyarılarına rağmen kadın-çocuk ve sivil demeden katliam yapan siyonist işgalcileri füze yağmuruna tutulmuştu.

Hedef gözetmeksizin sivil halkı bombalayan siyonist işgalcilerin saldırılarına karşılık veren direniş grupları da Tel Aviv, havaalanlarını, petrol ve gaz tesisleri gibi stratejik yerleri füzelerle vurdular.

Direniş guruplarının bu denli hazırlıklı olmaları ve karşılık vermeleri siyonist işgalcilerin sığınaklara girmesine neden olmuştu.    

Saldırıda hedef gözetmeksizin katliam yapan siyonist işgalcilerin saldırılarında 66'sı çocuk, 39'u kadın olmak üzere 248 kişi şehid olmuş, bin 948 kişi de yaralanmıştı.

Haberin Videosunu İzle
İlgili Haberler İlgili Videolar İlgili Galeriler İlgili Köşe Yazıları