Bakan Soylu: Şu ana kadar 170 bin faili meçhul olayı çözüldü

Katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunarak, gazetecilerin sorularını yanıtlayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, her iddiayı ciddiye almak zorunda olduklarını söyledi.

Ekleme: 25.05.2021 01:05:17 / Güncelleme: 25.05.2021 06:32:06 / Güncel / Ankara Haberleri
Destek için 

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in son zamanlarda yayınladığı videolara ve kendisi hakkındaki iddiaları yanıtlayan Soylu, 23 Mayıs'ta Muğla'nın Fethiye ilçesinde gözaltına alınan Sedat Peker'in kardeşi Atilla Peker'in, Kutlu Adalı cinayetine ilişkin değil, ruhsatsız silahtan dolayı gözaltına alındığını söyledi.

Soylu, "Bu adamın alınmasının sebebi o (Kutlu Adalı cinayeti) değil, yapılan ihbarla, ruhsatsız tabanca sebebiyle alındı. (Kutlu Adalı cinayeti) tam da bunun için alınması lazım. Bugün bunun için, alınması için Emniyet Genel Müdürlüğüne, KOM Dairesine yazı yazdırdım. Benim mi yazdırmam lazım. Resen devreye girilmesi lazım değil mi?" ifadesini kullandı.

Faili meçhul cinayetleri çözdüklerini dile getiren Soylu, şu ana kadar 170 bin faili meçhul olayının çözüldüğünü kaydetti.

Kutlu Adalı cinayeti

KKTC'de 6 Temmuz 1996'da Yeni Düzen Gazetesi'nde köşe yazarlığı yapan Kutlu Adalı, gece saatlerinde evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülmüştü. Yapılan soruşturmada cinayeti kimin işlediği belirlenememişti. (İLKHA)