Van modern "Balıkçılar Çarşısı"na kavuşuyor

İpekyolu Belediyesi, "Marka bir İpekyolu inşa ediyoruz" projesi çerçevesinde, balık satıcısı esnafa yönelik, "Akköprü Balıkçılar Çarşısı" projesinin startının verildiğini duyurdu.

Ekleme: 24.05.2021 16:55:17 / Güncelleme: 25.05.2021 07:17:51 / Ekonomi / Van Haberleri
Destek için 

İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan, Balıkçılar Çarşısının, balıkçı esnafına hitap edecek işlevsellikte tasarlandığını belirterek çalışmaların bir an önce başlatılacağını ifade etti.

Çalışmanın tamamlanmasıyla, Van balıkçı esnafının derli toplu ve modern bir çarşıya kavuşacağını belirten Aslan, "Tüm projelerimizde olduğu gibi Balıkçılar Çarşısı projemizin yapılması kararını alırken de ihtiyaçlar ve önceliklere göre hareket ettik. Önümüzdeki günlerde yapım çalışmasına başlayacağımız çarşımızı, en kısa sürede ilçemize ve esnafımıza yakışacak şekilde tamamlayıp vatandaşlarımızın hizmetine sunmayı hedeflemekteyiz." dedi.  

Vali Mithatbey Mahallesi'nde, bin 960 metreküp alan üzerinde inşa edilecek Akköprü Balıkçılar Çarşısı, kentte dağınık halde bulunan balıkçıların, 12 adet prefabrik yapı ile tek alanda toplanmasını sağlayacak.

Çarşı tamamlandığında görsel kirlilik ortadan kalkacak ve halkın tek bir elden deniz mahsullerine erişimi sağlanmış olacak.

Sağlığa uygun, denetlenebilir, temiz ve nezih bir ortamda balık satışının yapılmasının planlandığı çarşıda; sürdürülebilir mimari, soğuk depolama alanları, oturma ve dinlenme alanları, bisiklet yolları ile peyzaj uygulaması yer alacak. (İLKHA)