İşgalci siyonistler Kudüs'ün Şeyh Cerrah Mahallesi'ndeki Filistinlilere saldırdı

Siyonist işgalcilerin provokasyonlarına son verilmesi ve 14 gündür mahalleye uygulanan ablukanın kaldırılması amacıyla Kudüs’ün Şeyh Cerrah Mahallesi’nin batı girişinde toplanan Filistinlilere saldırdı müdahale etti.

Ekleme: 23.05.2021 10:20:12 / Güncelleme: 23.05.2021 10:33:22 / Dünya
Destek için 

Filistin Kızılay Derneği, işgalcilerin, Şeyh Cerrah Mahallesi’nde toplananlara saldırması sırasında birçok kişinin yaralandığını, ses bombasıyla başından yaralanan bir kişinin hastaneye kaldırıldığını ve diğer yaralıların tedavilerinin olay yerinde yapıldığını açıkladı.

Protesto gösterisine mahalle sakinlerinden ve mahalle dışından onlarca kişinin katıldığı, göstericilerin mahalleye uygulanan ablukayı ve siyonist yerleşimcilerin provokasyonlarını kınayan sloganlar attıkları bildirildi.

İşgalcilerin, Şeyh Cerrah Mahallesi’nin girişlerinde beton bloklar yerleştirdiği ve mahalle sakinlerinin dışındaki Filistinlilerin evlerinden çıkarılmak istenen ailelere destek amacıyla mahalleye girmelerine izin vermediği belirtildi.

Şeyh Cerrah Mahallesi sakinlerinden Muna el-Kurd, mahallenin 14 gündür adeta askeri kışlaya döndüğünü, işgalcilerin kasıtlı olarak mahalle sakinlerine kötü davrandığını ve dolaşımlarını kısıtladığını, siyoinst yerleşimcilerin ise mahalleye özgürce girip çıktıklarını söyledi.

Siyonist işgal rejimi, Kudüs’ün Şeyh Cerrah Mahallesi’ndeki 28 evde yaşayan 500 civarındaki Filistinliyi evlerinden çıkarıp tehcir etmek ve evlerine siyonist göçmenleri yerleştirmek istiyor.

İşgal rejimine bağlı sözde Kudüs Sulh Mahkemesi, siyonist yerleşimcilerin talebi üzerine 2019'da Şeyh Cerrah Mahallesi'nde oturan 12 Filistinli ailenin, evlerini yerleşimciler lehine boşaltmaları yönünde karar vermişti.

Karara göre, bu ailelerden 4'ünün Ocak 2021'de evlerini boşaltmaları gerekiyordu. Ailelerin itirazı üzerine kararın temyiz edilerek yeniden mahkeme sürecinin başlaması kararlaştırılmış ancak sözde Merkezi Mahkeme, şubat ortalarında bu 4 ailenin itirazını reddetmişti.

Sözde Merkezi Mahkeme, bu yılın başında 7 ailenin, evlerini siyonist yerleşimcilere bırakmak üzere boşaltması kararı vermişti.

Mahkeme son olarak 4 Mart'ta Şeyh Cerrah Mahallesi'nde yaşayan Filistinli ailelerin, karara yönelik itirazlarını reddetmişti.

Sözde Yüksek Mahkeme, 2 Mayıs'ta Şeyh Cerrah'taki 4 aileye, siyonist yerleşimcilerle "anlaşmaları için" 6 Mayıs'a kadar süre tanımıştı. 9 Mayıs'ta görülen duruşmada, nihai karar hazirana ertelenmişti. (İLKHA)



İlgili Haberler