HÜDA PAR Van İl Başkanlığından "Kudüs ve Mescid-i Aksa" sergisi

HÜDA PAR Van İl Başkanlığı, siyonist işgal rejiminin Kudüs ve Mescid-i Aksa'ya yönelik yaptığı zulmü göstermek amacıyla resim sergisi düzenledi.

Ekleme: 21.05.2021 19:15:19 / Güncelleme: 21.05.2021 19:18:29 / Güncel / Van Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Dabbaoğlu Parkı'nda düzenlenen sergiye halk yoğun ilgi gösterdi. Sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcilerinin de katıldığı sergi, işgal rejiminin mazlum Filistin halkına yapmış olduğu zulmü gözler önüne seriyor.

İşgal rejiminin ulaştığı noktaya dikkat çekilen sergide, siyonistlerin bebek, kadın, çocuk demeden mazlum ve çaresiz Müslümanları nasıl katlettikleri de gözler önüne serildi.

Düzenledikleri sergi hakkında açıklamada bulunan HÜDA PAR Van İl Başkanı Rasim Saygın, HÜDA PAR olarak Filistin'de yaşanan zulme dikkat çekmek amacıyla başından beri alanlarda oldukları belirtti. Farklı programlar düzenleyip tepkilerini ortaya koyduklarını belirten Saygın, uluslararası camianın dikkatini hem Kudüs'e çekmek hem de İslam ülkeleri arasında bir farkındalığın ortaya çıkması için etiklikler düzenlediklerini ifade etti.

Rasim Saygın

"Filistin'deki zafer direnişin ve İslam ümmetinin zaferidir"

Dün itibari ile resim sergisi açtıklarını belirten Saygın, sergiyi açmadaki amaçlarının Filistin'de yaşanan zulmü gözler önüne sermek olduğunu dile getirdi. 

Dün akşam itibari ile de Filistin Direnişinin zafer kazandığını öğrendiklerini ve bundan da ayrıca mutlu olduklarını söyleyen Saygın, şunları söyledi:

Bu direnişin ve İslam Ümmetinin zaferidir. Siyonist kaybetmiştir ve direniş kazanmıştır. Siyonist israil Filistin direnişinin bütün isteklerini kabul ederek, ateşkes ilan etmiştir. Ama unutmamız gerekir ki bu geçici bir ateşkestir. İsrail hiçbir zaman verdiği sözü tutmamıştır, bundan sonra da tutmayacaktır. Hedefine ulaşmak için saldırılarına yeniden başlayacaktır. O yüzden bizim Kudüs davamızı sürekli canlı tutmak zorundayız. Desteklerimizi her zaman ayakta tutmak zorundayız. Bu ateşkesi direniş için güç toplama ve daha güçlü bir direnişle Mescid-i Aksa'nın özgürlüğüne kavuşturmak için bir fırsat olarak görülmesi gerekmektedir. Ondan dolayı bu tür etkinlikler ve basın açıklamaları önemlidir. Halkınızın da bu tür etkinliklere destek olmaya davet ediyoruz.

Selim Özgökçe

"Kınamadan öteye geçmemiz gerekiyor"

Filistin'de yapılan zulüm apaçık ortada olduğunu dile getiren İYİ Parti Van İl Başkanı Selim Özgökçe, "20 askerin bir çocuğu esir aldığına şahit olduk. Filistin'de insanlık esir alınmıştır. Bu konuda hepimizin gerekli tepkiyi ortaya koyması gerekmektedir. Kınamadan öteye geçmemiz gerekiyor. Yaptırımların acilen uygulanması gerekmektedir. Açılan resim sergisinin çok önemli olduğunu düşünüyorum ve Filistin ile ilgili atılan her adımın yanında olunması gerektiğini düşünüyorum. Müslümanlar olarak birlik beraberlik içerisinde bu mücadelenin içinde olmamız gerektiğine inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Abdulhekim Karabıyık

"Filistin ve Kudüs bizim kırmızı çizgimizdir"

HÜDA PAR Van İl Başkanlığı tarafından düzenlenen bu resim sergisi çok önemli olduğuna değinen Gelecek Partisi Van il Başkanı Abdulhekim Karabıyık, "Müslümanlar alarak gücümüz ölçüsünde zulme karşı durmamız gerekiyor. İsrailin yılardır devam ettiği zulmü şiddetle kınıyoruz. İsrail tarafından yapılan zulmün sadece kınanması ve basın açıklamaları ile yetinilmesi en üzücü olanıdır. Başta Türkiye olmak üzere bütün İslam ülkelerinin yapılan zulme en şiddetli şekilde karşılık vermesi gerekiyor. Sadece kınamakla değil yaptırımların uygulanması gerekiyor. En başta Türkiye'nin israildeki büyükelçisini çekmesi ve ekonomik yaptırım uygulaması gerekiyor. Sadece kınamak yetmiyor. Çünkü Filistin ve Mescid-i Aksa bizim kırmızı çizgimizdir. Selahaddin Eyyubi'in torunları olarak inşallah bir gün israilden intikamımızı alacağız." şeklinde konuştu.

"Mescid- Aksa davası vicdanlı her insanın davasıdır"

"Bizim mücadelemiz Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın mücadelesidir." diyen HÜDA PAR Gençlik Kolları Başkanı Fethullah Kaymaz ise şunları söyledi:

Aslında bu sadece bizim değil vicdanlı olan bütün insanların mücadelesidir. Avrupa'da Siyonist olmayan Yahudiler de pankartlarını almış 'Kahrolsun israil' diyor. Geçen gün bir Yahudi, 'Dedelerimiz Gazze'yi bombalamak için Hitler'den kaçıp Filistin'e gelmedi.' diyordu. Buradan da anlıyoruz ki bu mücadele dine bağlı bir mücadele değildir, zulme karşı bir mücadeledir. Biz de medyanın sansürüne rağmen sergimizi düzenledik. İnşallah başarıya ulaşırız. Elimizden şimdilik bu geliyor. Hazreti İbrahim misali en azından safımızı belli ediyoruz. İnşallah ileride daha etkili adımlar atarız.

"Şehadete aşık bir nesil geliyor"

Bu tür etkinlikleri gördükçe Kudüs aşkının daha da canlandığını dile getiren Serhat Yıldırımçakar, "Bu tür etkinlikleri düzenleyen herkese teşekkür ediyoruz. Yeni gelen nesil önceki nesle göre çok direniş iyi direniş gösteriyor. Bunu Filistin'deki kardeşlerimizde de görüyoruz. Oradaki çocukların oyunları bırakıp bir mücadelenin içine girdiklerine şahit oluyoruz. İsrailin sonu geldi inşallah. Çünkü yeni gelen nesil şehadete sevdalıdırlar. Onları hayatı sevdiği kadar ölüme sevdalı bir nesil yetişiyor." diye konuştu. 

Resim sergisinin bu akşam sona ermesi bekleniyor.(İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler