Avrupa Ampute Şampiyonlar Ligi Gaziantep'te başladı

Şahinbey Belediyesi'nin ev sahipliğinde ilk defa Gaziantep'te düzenlenen Avrupa Ampute Futbol Şampiyonlar Ligi başladı.

Ekleme: 21.05.2021 16:55:16 / Güncelleme: 21.05.2021 16:55:16 / Güncel / Gaziantep Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Organizasyonunu Şahinbey Belediyesi’nin yaptığı ve 5 farklı ülkenin şampiyonlarının katıldığı Avrupa Ampute Futbol Şampiyonlar Ligi maçları Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun katılımı ile başladı.

Şahinbey Belediyesi’nin en önemli projelerinden olan Akkent Spor Köyü’nde başlayan Avrupa Ampute Futbol Şampiyonlar Ligi organizasyonunda konuşan Bakan Kasapoğlu, 2022’de Ampute Futbol Dünya Şampiyonası'nın Türkiye'nin ev sahipliğinde yapılacağını söyledi.

Şampiyonanın ilk maçının başlama vuruşunu Bakan Kasapoğlu yaptı. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Bakan Kasapoğlu’na 27 numaralı forma hediye ettikten sonra ırkçılığa karşı pankart açıldı.

Gaziantep’in spor şehri olma yolunda önemli adımlar attığını belirten Kasapoğlu, “Avrupa Ampute Futbol Şampiyonlar Ligi maçlarının Gaziantep’te yapılmasından dolayı ayrı bir heyecan, ayrı bir onur duyuyoruz. Bugün Avrupa Ampute Futbol Şampiyonlar Ligi'nin Gaziantep'te yapılması anlamlı bir heyecandır. Ülkemizin önemli bir misyonu var. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde her alanda çok farklı bir aşamaya geldi. Büyük bir devrim gerçekleşti. Spor yatırımlarımız pek çok branşta değer verdiğimizi her yatırımımızda ortaya koyuyoruz. Tüm takımlara başarılar diliyorum." dedi.

Düzenlenen organizasyondan dolayı Tahmazoğlu’na teşekkür eden Kasapoğlu, “Bugün Avrupa Ampute Şampiyonlar Ligi Gaziantep'te gerçekleşiyor. Önümüzdeki yıl inşallah 2022 yılının Ekim ayında Ampute Futbol Dünya Şampiyonası'nı da yine Türkiye'de gerçekleştireceğiz. Bu vesileyle bunun müjdesini de veriyorum. Özellikle ev sahipliğinden dolayı Şahinbey Belediyesi'ne, değerli Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'na teşekkür ederim." şeklinde konuştu.

10 bin adet bisiklet dağıtıldı

Herkesin spor yapabilmesi için Şahinbey Belediyesi tarafından öğrencilere verilen 10 bin adet bisiklet dağıtımını da gerçekleştiren Bakan Kasapoğlu, Gaziantep'in spor şehri olma yolunda ilerlediğini belirtti.

Gaziantep’in spor turizmi kenti olma yolunda yürüdüğünü görmekten mutluluk duyduğunu ifade eden Kasapoğlu, “Yaptığımız yatırımların meyvelerini alıyoruz. Cumhurbaşkanımızın önderliğinde Türkiye’nin dört bir tarafında çıtamızı yükseltiyoruz.” dedi.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, şampiyonanın Gaziantep ve Türkiye için çok büyük bir organizasyon olduğunu belirtti.

Bakan Kasapoğlu’na teşekkür eden Tahmazoğlu, “Avupa Ampute Şampiyonlar Ligi’nin Gaziantep’te yapılması ülkemiz ve şehrimiz adına gurur verici. Şampiyonaya Türkiye’nin yanı sıra Azerbaycan, Gürcistan, İtalya ve Polanya katılıyor. Şampiyonaya katılan tüm takımlara başarılar diliyorum.” diye konuştu.

Şahinbey ilk maçında galip

Şahinbey Belediyesi Gençlik ve Spor Ampute Futbol Takım kaptanı Rahmi Özcan, kupayı Gaziantep’e kazandırmak istediklerini söyledi.

Avrupa Ampute Futbol Şampiyonlar Ligi maçlarına ev sahipliği yaptıklarından dolayı çok mutlu ve gururlu olduklarını belirten Özcan, “Koronavirüs nedeniyle şampiyonlar ligi organizasyonu ülkemizden alınmıştı. Biz de bu açığı kapatarak Ampute sporundaki Şampiyonlar Ligi organizasyonuna ev sahipliği yapıyoruz. Açılış maçında Polonya'nın Legia Varşova takımını 4-1 yenerek en büyük şampiyonluk adayı olduğumuzu bir kez daha göstermiş olduk. İnşallah sonunu kupayla taçlandırıp, önce gazi şehrimize sonra Şahinbey İlçemize, başkanlarımıza ve vatandaşlarımıza armağan etmek istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Organizasyona, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun yanı sıra Gaziantep milletvekilleri, Gaziantep Valisi Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Kaymakamı Tahir Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, Avrupa Ampute Futbol Federasyonu Başkanı Metheus Vildajk, protokol üyeleri ve sporcular katıldı. (İLKHA)











Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar