Van'da sokak yenileme çalışmaları devam ediyor

İpekyolu Belediyesi, Van’ın simge sokaklarından biri olan Taraftar Sokağı, adına hitap edecek şekilde yeniden düzenliyor.

Ekleme: 21.05.2021 12:15:19 / Güncelleme: 21.05.2021 12:15:19 / Güncel / Van Haberleri
Destek için 

İpekyolu Belediyesi’nin “Marka bir İpekyolu inşa ediyoruz” projeleri kapsamında, hayat bulacak sokağın yenilenmesi ile sokağa canlılık katılması hedefleniyor.

İpekyolu Belediyesi talep ve öneriler doğrultusundaki projelerini birer birer uygulamaya koyuyor. Taraftar Sokak esnafının, sokağın yenilenmesi taleplerine kayıtsız kalmayan İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan’ın talimatları doğrultusunda, sokağın proje çizimlerine başlandı.

Vatandaşların yaşamlarını kolaylaştırıp, ilçenin çehresini değiştirecek pek çok projelerinin hazır olduğunu belirten Belediye Başkan Aslan, 2021 yılının İpekyolu için yatırım yılı olacağını ifade ederek, “İpekyolu Belediyesi olarak ilçemizin pek çok noktasında çalışmalar başlattık. Taraftar sokağımızı da esnafımızın talebi doğrultusunda yenileyecek bir proje hazırladık. Yenileyeceğimiz bu sokakla, esnafımızın yüzünün güleceğini ümit ediyor, sokağın şimdiden vatandaşlarımıza hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum.” dedi. 

Vanlı sporseverler ile sokak esnafına özgün bir şekilde dizayn edilecek çalışmanın tamamlanmasıyla Sokakta; dekoratif aydınlatmalar, kaldırım ve zemin yenileme, ihtiyaca göre mimari fonksiyonlar, yaya kaldırımları, peyzaj uygulaması, cephe ve tek tip tabela gibi pek çok yenilik yer alacak.(İLKHA)