Şanlıurfa' da Filistin halkına destek açıklamaları ve etkinlikler devam ediyor

Anadolu Gençlik Derneği Şanlıurfa Şubesi, işgalci siyonistlerin saldırılarına tepki göstermek ve Filistin halkının haklı mücadelesine destek vermek amacıyla basın açıklaması düzenleyerek araçlarla konvoy oluşturdu.

Ekleme: 19.05.2021 11:09:56 / Güncelleme: 19.05.2021 11:09:56 / Güncel / Şanlıurfa Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Siyonist işgal rejiminin, Filistin'deki saldırılarına Türkiye ve dünya genelinde tepkiler gelmeye devam ediyor.

Anadolu Gençlik Derneği Şanlıurfa Şubesi öncülüğünde diğer sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiği etkinlik düzenlendi.

Akçakale yolu üzerindeki Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde saat 18.30'da bir araya gelen Şanlıurfalılar, sık sık "kahrolsun israil" sloganları atarak, Filistin halkının yanında olduklarını belirttiler.

Basın açıklamasının ardından önceden belirlenen güzergâhta yüzlerce aracın katıldığı konvoy düzenlendi. Konvoyda Filistin ve Tevhid bayrakları açıldı.

Basın açıklamasını Maşuk Özyaramış, okudu.

"Genç yaşlı demeden Filistinli kardeşlerimiz şehit düşmüştür"

İşgalci siyonistlerin Ramazan ayında 200'e yakın Müslüman'ı şehid ettiğini belirten Yaramış, "Terör örgütü israil, 1948 yılından itibaren sistemli olarak devam ettirdiği saldırı ve katliamlarında; Filistinli kardeşlerimizi şehit etmeye, evlerinden ve topraklarından çıkarmaya, masum insanları tutuklamaya, tecavüz, küstahlık ve şımarıklığına dünya kamuoyunun gözü önünde devam etmektedir. Terör örgütü israilin mübarek Ramazan ayında başlattığı ve Ramazan Bayramı’nda devam ettirdiği saldırılarda; 200’e yakın Filistinli kardeşimiz şehit oldu. Binlerce Filistinli kardeşimiz yaralandı. Şehit olanların 60’ı çocuk yaşta Filistinli kardeşlerimiz. Kundaktaki bebeklerden, sokakta oynama çağına gelmiş çocuklara, delikanlı genç kardeşlerimizden, hamile annelere, genç yaşlı demeden Filistinli kardeşlerimiz şehit düşmüştür." diye konuştu.

"israilin terör örgütü olarak dünyaya hükmetmesine zemin hazırlanmaktadır"

İncirlik ve Kürecik gibi üslerinin bir an önce kapatılması gerektiğine dikkat çeken Yaramış, "İşbirlikçi Amerika ve Avrupa başta olmak üzere siyonizmin kölesi olmuş ülkeler, gerçeği görmeme hususunda bizleri şaşırtmamaktadırlar. Bu devletler kurulduğu günden bu yana batılın yanında yer almaya devam etmişler, katliamlara ortak olmuşlar ve yaşananlara sessiz kalmışlardır. Birleşmiş Milletler, NATO, ABD ve Avrupa Birliği, terörist israilin her sapkınlığına el altından ya da açıktan destek olmaktadırlar. Bu kuruluşların İslam âlemine ve insanlığa zerre kadar faydası yoktur. Kuruluş amaçları terörist israili yaşatmak ve israilin terör örgütü olarak Dünyaya hükmetmesine zemin hazırlamaktadır. Bu işbirlikçi Siyonist örgütlere karşı bir an önce İslam Birliği’nin kurulması gerekmektedir. Bunun yanında ülkemizde yer alan ABD’nin ve Siyonist yapıların İncirlik ve Kürecik başta olmak üzere üstlerinin bir an önce kapatılması gerekmektedir." şeklinde konuştu.

"Dünyanın dört bir noktasından Filistinli kardeşlerimize destek mesajları gelmektedir"

İşgalci siyonist çetenin haber yapmaya çalışan basın kuruluşlarının binalarına saldırılar düzenlediğini vurgulayan Yaramış, "Terörist israil,  vicdan sahibi insanlara haber ulaştırma noktasında çalışmaya yapan basın kuruluşlarının binalarına saldırmaktadır. İşgalcilerle birlikte Filistinli kardeşlerimize yapılan haince saldırıların, ilk Kıblegahımız Mescid-i Aksa’ya karşı küstah baskınların ve tecavüzlerin dünya kamuoyunda yer almaması için gayret göstermektedir. Ancak saldırıların başladığı ilk günden itibaren Türkiye ve İslam ülkeleri başta olmak üzere dünyanın dört bir noktasından Filistinli kardeşlerimize destek mesajları gelmekte, hangi dinden ya da ırktan olursa olsun vicdan sahibi insanlar ellerinde Filistin bayrakları ile meydanlara inip, hep bir ağızdan israilin terörist olduğunu haykırmaktadır." dedi.

 

"Allah’a karşı savaşan herkes yenilecektir"

İşgalci siyonistlerin yok olmasıyla birlikte dünyaya huzur geleceğini ifade eden Yaramış ,"Tarih boyunca görüldüğü gibi yenileceklerini anlayan zalimler, azgınlıklarını şiddetlendirmiştir. Tüm azgınlıklarına, şiddetli saldırılarına rağmen ise yenilmişlerdir. Çünkü onların akıl edemedikleri bir şey vardır; O da Allah’a karşı savaşan herkes yenilecektir ve Allah’tan başka güç yoktur. Terör örgütü İsrail’in işgal ettiği Kudüs ve Filistin topraklarından sökülüp atılacağı günler çok yakındır. Sadece güçten anlayan israile, Filistinli kardeşlerimiz ve birlik içerisinde olan Müslümanlar en büyük tokadı yakında vuracaklardır. Dünyaya ve bölgeye huzur ancak ve ancak terörist israilin yok olmasıyla gelecektir." şeklinde konuştu.

"Dualarımızla Filistin’de özgürlük için mücadele eden kardeşlerimizin yanındayız"

Filistinli direniş önderlerinin devam ettirdiği büyük Kudüs yürüyüşünde bayrağı teslim alma vaktinin geldiğini belirten Yaramış, "Bugün Peygamber Efendimizin başlattığı kutlu yolculuğun izinden giden Hazreti Ömer’in, Selahaddin Eyyubilerin, Yavuzların, Abdülhamitlerin, Hasan El Bennaların, Seyit Kutupların, Necmettin Erbakanların, Şeyh Ahmet Yasinlerin, Filistinli direniş önderlerinin devam ettirdiği büyük Kudüs yürüyüşünde bayrağı teslim alma vaktidir. Bu kutlu yolculukta milyonlarca Kudüs gönüllüsü olarak başlattığımız Büyük Kudüs Konvoyu şu anda tüm Türkiye’de 81 ilde gerçekleştirilmekte ve dualarımızla Filistin’de özgürlük için mücadele eden kardeşlerimizin yanında yer aldığımızı tüm Türkiye’de kardeşlerimiz göstermektedir." ifadelerini kullandı.

"Cenab-ı Allah, Filistinli kardeşlerimizin şehadetlerini kabul etsin"

Başlattıkları mücadelenin İslam beldeleri özgür oluncaya kadar devam edeceğini vurgulayan Yaramış, "Başlattığımız bu mücahedemiz; başta Kudüs olmak üzere tüm İslam beldeleri ve mazlum coğrafyalar kutlu bir zaferle siyonizmden kurtulana dek devam edecektir. Cenab-ı Allah, Filistinli kardeşlerimizin şehadetlerini kabul etsin. Özgür Mescid-i Aksa ve Filistin için direniş gösteren kardeşlerimize güç ve kuvvet versin. Allah burada toplanan kardeşlerimize, Özgür Mescid-i Aksa'da omuz omuza namaz kılmayı nasip etsin. Özgür Filistin topraklarında kardeşlerimizle beraber bir arada olmayı nasip etsin. Yaptığımız dualar tüm mazlum coğrafyaların kurtuluşuna vesile olsun. Zafer İslam’ındır, zafer yakındır!" (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler