Gazze'de can kaybı artıyor

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, çapulcu siyonist çetenin Gazze'ye saldırılarında şehit olanların sayısının 64'ü çocuk, 38'i kadın olmak üzere 227'ye yükseldiğini açıkladı.

Ekleme: 19.05.2021 08:04:48 / Güncelleme: 19.05.2021 19:52:41 / Dünya
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Gazze

AA'nın haberine göre:

Terörist çete ordusu, 2 milyondan fazla kişinin yaşadığı Gazze Şeridi'ni hava ve karadan vurmaya devam ediyor.

Akşam saatlerinde terör çetesi ordusunun Gazze'nin güneyindeki Han Yunus ve Refah bölgelerine yoğun saldırı düzenlediği aktarıldı.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, terör çetesinin Gazze'nin güneyine düzenlediği saldırıda 1 kişinin daha yaşamını yitirdiği, 7 kişinin yaralandığı belirtildi.

Terörist çete savaş uçakları son olarak Gazze'nin orta kesiminde 1 ve doğusunda da bir eve hava saldırısı düzenledi, saldırıda ölen ya da yaralanan olup olmadığı konusunda henüz bir bilgi yok.

Terörist çetenin 10 Mayıs'tan bu yana Gazze'nin çeşitli bölgelerine düzenlediği saldırılarda vefat edenlerin sayısı 64'ü çocuk, 38'i kadın olmak üzere 227'ye yükseldi.

Yaralı sayısı ise 1620'ye ulaştı.

Öte yandan Filistinli direniş grupları saldırılara karşılık Gazze'den terör çete tarafına roket atmaya devam ediyor.

Gerginliğin başladığı günden bu yana roket atışları nedeniyle terör çeteden 12 kişi ölmüştü.

Terörist çetenin işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'da Ramazan ayında ibadet edenlere saldırması ve Şeyh Cerrah Mahallesi sakinlerini evlerinden zorla çıkarma planı bölgede gerginliği tırmandırmıştı.

Gazze Şeridi'ndeki Filistinli direniş grupları, terörist çete polisinin işgal altındaki Doğu Kudüs'te yer alan Mescid-i Aksa ve Şeyh Cerrah Mahallesi'nden çekilmesi için 10 Mayıs Pazartesi günü yerel saatle 18.00'e kadar süre tanımıştı.

Terörist çete polisinin Mescid-i Aksa ve Şeyh Cerrah'tan çekilmemesi üzerine Filistinli direniş grupları terörist çeteye çok sayıda roket fırlatmıştı.

Bunun üzerine terörist çete ordusu, Gazze Şeridi'ne yönelik "Surların Muhafızı" adıyla askeri operasyon başlatıldığını bildirmişti.

Gazze Şeridi'ne düzenlenen saldırılarda 2 kişi daha şehid oldu

Terörist çete savaş uçakları Gazze'nin merkezinde bulunan "Saraya" kavşağı yakınlarındaki apartman dairesine füze ile saldırı düzenledi. Sağlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, saldırıda 2 Filistinli şehid oldu, 2 Filistinli yaralandı.

Refah ve Han Yunus'taki saldırılar

Terörist çete savaş uçakları, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah ve Han Yunus kentlerinde şiddetli saldırılar düzenledi.

Saldırılarda Refah kentinde bir hayır kurumunun merkezinin bulunduğu bina füzelerle hedef alındı.

Hava saldırılarında altyapıyı ve Filistinlilere ait arazileri de hedef alan Terörist çete güçleri, denizden de Han Yunus kentine saldırı düzenledi.

Terörist çete güçlerinin Beyt Hanun'da gerçekleştirdiği saldırılarda da bir ev hasar gördü.

Terörist çete savaş uçakları, Gazze Şeridi'nin batısındaki Eş-Şati Mülteci Kampı'nda boş bir araziyi ve Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya beldesinde direniş gruplarına ait bir mevziyi bombaladı.

Kaynak: AA

Haberin Videosunu İzle
İlgili Haberler İlgili Videolar İlgili Galeriler İlgili Köşe Yazıları