Filistin'deki Müslümanlara yüzlerce araçlık konvoyla destek

Siirt’te, siyonist işgal rejiminin Kudüs ve Mescid-i Aksa’ya yaptığı saldırılara tepki göstermek, Filistinlilerin direnişine destek vermek amacıyla araç konvoyu düzenlendi.

Ekleme: 18.05.2021 23:05:17 / Güncelleme: 18.05.2021 23:46:36 / Güncel / Siirt Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Kudüs, Mescid-i Aksa ve Gazze'de Müslümanlara yönelik saldırılarını sürdüren siyonist terör şebekesine karşı tepkiler bugün de devam etti. Siirt’te Anadolu Gençlik Derneği tarafından düzenlenen araç konvoyuna katılan halk, zulüm ve işgal bitene kadar meydanları terk etmeyeceklerini dile getirerek Müslüman ülke liderlerini göreve çağırdı. 

Tam 73 yıldır işgal rejiminin katliamlarını sistematik olarak yapmaya devam ettiğini belirten ÖĞ-DER Siirt Şube Başkanı Murat Kalkan, "İslam ülkelerinin Filistin’deki bu zulme dur demelerini yâda Filistin’e bir koridor açılmasını" talep etti.

"İslam ülkeleri bu zulmü durdursun"

Murat Kalkan

"Irak olayları sırasında birilerine sınırı açıp nasıl yardım gitmesine izin verildiyse, bize de aynı şekilde Filistin’e gitmek için koridor açılsın.” diyen Kalkan, tepkisini şu şekilde dile getirdi:

"Birleşmiş Milletler ve Müslüman milletlerin azıcık tepkisi nedeniyle işgalciler istediklerini adım adım alıyorlar. Bu son işgal girişiminden sonra bu şekilde olmamalı, yaptığı yanına asla kar kalmamalı, yani Şeyh Cerrah Mahallesi’nde yaşananlardan sonra gelen tepkiler üzerine evleri geri aldık ama bu kabul edilebilir bir şey değil, tek çare güç kullanılarak yaptırım uygulanmalıdır. Yapacağımız bir eylem veya birkaç basın açıklamalıyla israilin işgalden çekilmeyeceği gayet açıktır. İslam ülkelerinin mutlaka israile yaptırım uygulaması gerekiyor. Bunu yapmayacaklarsa sınırı açsınlar biz gidelim, Siirt halkı olarak israile haddini bildirmesini biliriz.” ifadelerini kullandı.

"israil ancak güçten anlar"

Bilal Şirin

Anadolu Gençlik Derneği Başkanı Bilal Şirin ise “Siirt meydanlarından 'Müslümanlar birleşsin, İslam ülkeleri birlik olsun' diyoruz. israil ancak güçten anlar. İslam ülkelerinin her biri tek bir jetini yollasa bir kurşun dahi atmadan israil korkusundan geri adım atacaktır. Buna Mavi Marmara olayında şahit olmuştuk. Nasıl ki kardeşlerimizin silahsız olduklarını bildikleri halde korkudan onlara kurşun sıktıklarını biliyoruz.” şeklinde konuştu.

"İslam birliği kurulsun"

"Aslında israili kınamak kınalamak demektir." diyen Anadolu Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Kemal Sevinç, “israil güçten anlar, Rahmetli Necmettin Erbakan hocamız 1997 yılında Birleşmiş Milletleri toplayarak Filistin’in El Halil kentine asker göndermiştir. Asker Filistin’e gidince tek bir kurşun bile atmadan israil zulmünü durdurdu ve israil geri adım atmak zorunda kaldı. Bizim çağrımız; 'İslam ülkeleri bir olsun. Müslüman olsun olmasın bütün dünyadaki mazlumlara sahip çıksın.” dedi. (İLKHA)











Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar